S-a stins din viaţă un corifeu al baschetului constănţean: profesorul Eugen Simionescu

835
S-a stins din viaţă un corifeu al baschetului constănţean: profesorul Eugen Simionescu - 1-1635848477.jpg

Articole de la același autor

Baschetul constănţean şi-a pierdut unul dintre corifei: profesorul Eugen Simionescu - „nea Simi”, cum îl cunoşteau cei mai mulţi - a încetat din viaţă, la vârsta de 89 ani.

Născut la Reşiţa, în data de 9 septembrie 1932, Eugen Simionescu a început baschetul, ca jucător, în 1948, la Timişoara, când se juca cu mingi de piele cusute pe dinafară. De asemenea, a mai jucat handbal în 11 şi în 7, dar şi rugby. A mai îmbrăcat tricourile echipelor Ştiinţa ICF şi Farului Constanţa.

Absolvent al ANEFS Bucureşti, a fost repartizat, în anul 1958, la Constanţa. A activat ca profesor la Şcoala Sportivă, Liceul „Mircea cel Bătrân”, Şcoala generală nr.12 şi Liceul de Artă, de unde a ieşit la pensie.

A fost antrenor al echipei Farul, dar şi al lotului naţional de junioare al României.

Ca arbitru, a activat de la categoriile mini-baschet, juniori, Divizia B şi Divizia A, până la jocuri internaţionale. A arbitrat şi la Cupa Mării Negre, la fete, dar şi un meci internaţional, România - Finlanda.

Ca director al Şcolii Sportive, a prins o perioadă fecundă de formare a nucleului baschetbalistic masculin, datorită excelenţilor profesori Alexandru Petrică şi Gigel Patriche, care au beneficiat de o selecţie de excepţie.

Foto: YouTube

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4929 secunde