Liga Naţională de baschet feminin, etapa a patra

„Legiunea străină”, la înălţime! Phoenix CSU Simona Halep, o mică revanşă în faţa Târgoviştei

95
„Legiunea străină”, la înălţime! Phoenix CSU Simona Halep, o mică revanşă în faţa Târgoviştei - 24743158366740971592969446560905-1635168959.jpg

Articole de la același autor

După trei meciuri în care a ratat de puţin victoria, a venit rândul şi primului succes al echipei feminine de baschet Phoenix CSU Simona Halep din actualul sezon al Ligii Naţionale. Formaţia antrenată de Miroslav Popov s-a impus, cu scorul de 74-64, în faţa celor de la CS Municipal Târgovişte, într-o partidă disputată la Sala Sporturilor, contând pentru etapa a patra de campionat.

Constănţencele au început în forţă şi au dominat primul sfert, adjudecat cu 22-15, însă au cedat, nu doar ritmul şi iniţiativa, ci şi sfertul al doilea, 14-20, astfel că, la pauza principală, avantajul era mai firav decât pânza de păianjen, 36-35.

Soarta partidei s-a decis în sfertul trei, în care Constanţa a pus suficiente puncte pe tabelă pentru a-şi asigura victoria, 24-14, chiar dacă a cedat la limită ultimul parţial, 14-15.

„Legiunea străină” a fost la înălţime. Islandeza Sara Hinriksdottir a fost principala marcatoare, cu 18 puncte, pe lista jucătoarelor remarcate mai figurând americancele Ciara Eleanor Rosten (15 puncte şi 10 recuperări) şi Khiana Johnson (şapte pase decisive).

„Victoria este cu atât mai importantă pentru noi cu cât am reuşit să o obţinem chiar împotriva formaţiei cu care ne-am luptat în sezonul trecut pentru locul cinci al clasamentului final. O mică revanşă care ne dă încredere în evoluţia noastră pe viitor.

În egală măsură le mulţumim suporterilor noştri care au venit la sală pentru a ne încuraja în aceste vremuri în care trebuie să avem foarte mare grijă de sănătatea noastră şi a celor din jur”, au transmis reprezentanţii Phoenix CSU Simona Halep.

Graţie acestui succes, echipa constănţeană a urcat pe locul cinci în clasament, cu cinci puncte.

Etapa viitoare (vineri, 29 octombrie), Phoenix CSU Simona Halep va juca, în deplasare, cu CSTBv CSU Olimpia Braşov.

XXX

După eşecul din Ucraina, din etapa precedentă a Grupei B a Eurocup Women, campioana României la baschet feminin, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, a depăşit clar, pe teren propriu, echipa turcă Elazig Il Ozel Idare. Fetele antrenate de Zoran Mikes s-au impus cu scorul de 62-47 (21-11, 9-13, 13-13, 19-10) şi au urcat pe locul doi în clasament.

În celălalt joc al Grupei B, BC Prometey (Ucraina) a învins, în deplasare, pe Uni Gyor (Ungaria), scor 117-83.

Etapa viitoare (miercuri, 27 octombrie), Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va juca din nou pe teren propriu, contra lui Uni Gyor.

Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1708 secunde