Liga Naţională de baschet feminin, etapa a cincea

Phoenix CSU Simona Halep a câştigat sub Tâmpa. Ciara Rosten, evoluţie senzaţională

157
Phoenix CSU Simona Halep a câştigat sub Tâmpa. Ciara Rosten, evoluţie senzaţională - 25051868267002382866828314175518-1635674776.jpg

Articole de la același autor

Efortul depus, în ultimele săptămâni, de baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep pentru a ajunge cât mai repede la o formă potrivită începe să dea roade. Echipa constănţeană a obţinut o victorie splendidă sub Tâmpa, în campionat, şi a urcat pe locul patru în clasament.

După succesul în faţa lui CS Municipal Târgovişte, de la Sala Sporturilor, a venit şi rândul primei victorii în deplasare a echipei feminine de baschet Phoenix CSU Simona Halep: 78-60 pe terenul Olimpiei CSU Braşov.

Cu americanca Ciara Rosten în zi de graţie, echipa constănţeană a început în forţă şi şi-a adjudecat primul sfert, 20-17, însă gazdele n-au depus armele, au controlat parţialul al doilea, 21-18, astfel că, la pauza principală, tabela indica egalitate, 38-38.

În partea a doua a jocului, Constanţa a zburdat: 25-8 şi 15-14 au fost scorurile sferturilor trei şi patru, o victorie meritată pentru jucătoarele antrenate de Miroslav Popov.

„Chiar dacă meritul acestei victorii remarcabile aparţine întregii echipe, de la jucătoare până la staff-ul tehnic, nu putem să nu remarcăm evoluţia excepţională a Ciarei Rosten, care s-a clasat pe primul loc la toate capitolele.

A reuşit să marcheze cele mai multe puncte (17), a făcut cele mai multe recuperări (16) şi a dat cele mai multe pase decisive (6) dintre toate jucătoarele de pe teren. Toate acestea pentru un incredibil index final de 32”, au transmis reprezentanţii grupării constănţene.

În clasament, Phoenix CSU Simona Halep ocupă locul patru, cu şapte puncte.

Etapa viitoare (sâmbătă, 6 noiembrie), echipa constănţeană va juca, pe teren propriu, cu BC Sirius Târgu Mureş.

XXX

Duminică, 7 noiembrie, reprezentativa feminină de baschet a României se reuneşte la Bucureşti, pentru a pregăti primele două jocuri din noua campanie de calificare la FIBA Women's EuroBasket 2023.

Noul selecţioner Dan Calancea a convocat pentru pregătiri numeroase jucătoare tinere, dar şi pe experimentata Florina Stănici, care revine după ani buni la echipa naţională. De asemenea, pe lista celor 14 „acvile”, figurează şi o jucătoare de la Phoenix CSU Simona Halep, Bianca Fota.

Tricolorele se vor pregăti iniţial la Arena de Baschet şi apoi la Sala Dinamo, acolo unde vor juca, pe 11 noiembrie, de la ora 18.00, împotriva Islandei, primul meci din Grupa C a FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers, în direct la Digi Sport.

Peste doar trei zile, pe 14 noiembrie, de la ora 19.00, România va juca a doua partidă a actualei „ferestre” de calificare, la Almeria, contra Spaniei.

Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep / Dan Potor

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4696 secunde