Liga Naţională de baschet masculin, etapa a opta

„Gladiatorii din Tomis”, înfrângere dramatică în partida de la Timişoara

187
„Gladiatorii din Tomis”, înfrângere dramatică în partida de la Timişoara - 25165534327239605489614284562614-1636884112.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Constanţa a pierdut dramatic, la diferenţă de numai un singur punct, scor 73-74, partida cu SCM OHMA Timişoara, disputată la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din municipiul de pe Bega, în cadrul etapei a opta a Ligii Naţionale.

Fără Dani Mâinea, Cristi Mâinea şi Oprean Andrei, toţi indisponibili, „Gladiatorii din Tomis” au avut un debut slab de partidă, cedând primul sfert cu 10-22, dar au mărit ritmul în cel secund, adjudecat cu 16-12, astfel că, la pauza principală, bănăţenii mai aveau avans de numai opt puncte.

Sfertul al treilea a fost unul extrem de echilibrat, câştigat totuşi de gazde, 21-20, un punct care, la final, avea să facă diferenţa. Şi asta pentru că, în sfertul patru, Constanţa a reuşit să anuleze numai avantajul de opt puncte luat de Timişoara înainte de pauza mare, 27-19.

Americanul Jakob Kowalik Lowrance, de la BC Athletic Neptun, a făcut cel mai bun meci al său de până acum în Liga Naţională şi a încheiat cu 20 de puncte, şapte recuperări, două pase decisive şi un blocaj pentru un indice de 24 la eficienţă. Din tabăra constănţeană, s-au mai remarcat neo-zeelandezul Max Darling (16 puncte, cinci recuperări, două pase decisive şi un blocaj) şi slovenul Zan Kosic (şase pase decisive).

De partea cealaltă, americanul Darrion Dont'e Strong a fost de neoprit, marcând nu mai puţin de 38 de puncte.

Întâlnirea a fost una specială pentru internaţionalii bulgari Pavel Marinov (BC Athletic Neptun) şi Ivan Lilov (SCM Timişoara), aflaţi în premieră, în acest sezon, în postura de adversari.

Pentru formaţia antrenată de Alexandru Olteanu, urmează un meci pe teren propriu, cu CSA Steaua Bucureşti, programat sâmbătă, 20 noiembrie.

Alte rezultate ale rundei: U Banca Transilvania Cluj - BC CSU Sibiu 92-80, CSM CSU Oradea - FC Argeş Piteşti 63-60, CSO Voluntari - CSM VSKC Miercurea Ciuc 104-68, CSM Târgu Jiu - CSM Galaţi 92-74.

XXX

Patru jucătoare cu care Athletic Neptun Constanţa a obţinut argintul în Liga Naţională de baschet feminin 3x3 au fost convocate la lotul naţional al României.

Alina Podar, Ecaterina Armanu, Sonia Cazacu şi Bianca Fota au răspuns convocării şi s-au prezentat la lotul naţional condus de Dan Calancea şi Carmin Popa, care se află la un moment important al reconstrucţiei, unul în care jucătoarele tinere, dar şi cele deja cu experienţă la naţională încearcă să califice România la EuroBasket 2023.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5031 secunde