Proiectul "Rugby-ul, valori pentru viață", finanțat de Consiliul Județean

200 de copii angrenați în Cupa Primăverii la mini-rugby

196
200 de copii angrenați în  Cupa Primăverii la mini-rugby - 200decopii-1463764337.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 9, pe stadionul "Mihail Naca" din strada Primăverii, ACS Rugby Team Constanța organizează Cupa Primăverii la mini-rugby, eveniment inclus în proiectul "Rugby-ul, valori pentru viață", finanțat de Consiliul Județean Constanța, pentru copiii de 10, 12 și 14 ani.

La această primă etapă, participă șase echipe - aproximativ 200 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani. La finalul competiției, copiii vor primi sucuri și dulciuri.

Proiectul "Rugby-ul, valori pentru viață" se va derula în perioada mai - decembrie și are ca scop alcătuirea selecționatelor U10, U12, U14, dar și a echipelor de club din județul Con-stanța. Responsabili cu alcătuirea selecționatelor sunt: Dumitru Barbu la U10, Adrian Tinca la U12 și Radu Nicolae Mocanu la U14.

În afară de acești antrenori ai selecționatelor, în județul Constanța sunt cinci zone în care selecția și pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, câte unul pentru fiecare regiune. Coordonatorii zonelor își selecționeză jucătorii din trei până la cinci unități școlare aflate în imediata apropiere, după cum urmează:

- Zona Constanța: antrenor Claudiu Trandafir, care selecționeză copii din cinci unități școlare, respectiv Școala Gimnazială "Remus Opreanu" Constanța, Școala Gimnazială "Aurel Vlaicu", Liceul Teoretic "Decebal", Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir" și Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna.

- Zona Năvodari - Săcele - Corbu: profesor Cătălin Buruiană și profesor Ștefan Tucă, aceștia selecționând copii din șase unități școlare.

- Zona Hârșova - Ghindărești: profesor Adrian Țacu, tehnician care selecționeză copii din trei unități șco-lare.

- Zona Medgidia: antrenor Florentin Octuparu, care selecționeză copii din cinci unități școlare.

- Zona Mangalia: antrenor Laurențiu Diaconu, care selecționeză copii din patru unități școlare.

"Aceste programe și proiecte de dezvoltare au dat rezultate, mai ales că, în ultimii cinci ani, la mini-rugby, cluburile din județul Constanța, respectiv CSO Ovidiu, CS Victoria Cumpăna, CS Mihail Kogălniceanu și CS Tomitanii Constanța, au câștigat numeroase titluri de campioni la toate categoriile de vârstă U10, U12 și U14", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele ACS Rugby Team Constanța, Florian Constantin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5016 secunde