2019, un an foarte bun pentru HCDS. Rudi Stănescu: "Ne batem la titlu!"

402
2019, un an foarte bun pentru HCDS. Rudi Stănescu:

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a avut parte de un an 2019 foarte bun, în ciuda faptului că jocul echipei a scârțâit la începutul sezonului.
Odată cu instalarea pe bancă a lui Djordje Cirkovic, constănțenii și-au recăpătat moralul foarte bun și au reușit să obțină victorii pe bandă rulantă.


Formația de pe litoral este pe locul 5 în Liga Națională, este calificată în Final Four-ul Cupei României și are jucători convocați la echipe naționale de pe trei continente.


Președintele clubului constănțean, Rudi Stănescu, este foarte mulțumit de cum arată echipa pe care o conduce și speră ca din anul viitor HCDS să continue seria evoluțiilor bune.


"Trăgând linie, sunt mulțumit de prima parte a sezonului. Chiar dacă am început campionatul pentru al 4-lea an la rând cu o înfrângere, am arătat, ca și până acum, că ne revenim la fel de repede. Mă bucur că am terminat turul în forță, avem 12 meciuri fără înfrângere, mai exact 10 victorii și 2 egaluri. Chiar dacă ne-am obișnuit cu locurile 1-2, eu spun că suntem pe o poziție rezonabilă în Liga Zimbrilor, având în vedere că este un campionat foarte puternic. Dinamo domină sezonul, dar sunt alte 6-7 echipe de valori sensibil egale care pot ocupa celelalte poziții. Ne dorim să fim în vârf, printre primele echipe ale României, este obiectivul nostru an de an. Chiar dacă Dinamo se anunță candidată certă la titlu, noi nu ne batem pentru locul 2. Ne vom lupta cu ei, pentru că ne dorim să câștigăm campionatul, ar fi o premieră pentru HC Dobrogea Sud." , a declarat președintele Ionuț Rudi Stănescu.


Chiar dacă titlul de campioană națională este principalul obiectiv pentru HCDS, prezența în Final Four-ul Cupei României îi face pe handbaliștii de la malul mării să se gândească și la acest trofeu.


HCDS a cucerit Cupa României în 2018, iar după un an de absență reintră acum în careul de ași al competiției, alături de Dinamo, Poli Timișoara și CSM Bacău.


"În februarie va avea loc tragerea la sorți pentru semifinale. Studiem posibilitatea să aducem turneul Final Four la Constanța, așa cum s-a întâmplat în 2018. Turneul va fi pe 4 și 5 aprilie." , a adăugat Ionuț Rudi Stănescu.
Evoluția slabă din primele etape ale campionatului a determinat conducerea clubului să recurgă la un șoc pentru a resuscita echipa. Lui Zvonko Sundovski i s-a reziliat contractul, iar în locul său a venit Djordje Cirkovic, primul antrenor al celor de la HCDS, în perioada 2015-2017.


Astfel, momentul de criză a fost depășit grație unei decizii inspirate luate de oamenii din conducerea echipei de la malul mării.
Relația cu suporterii a rămas una foarte bună, în ciuda startului slab de campionat, moment în care unii fani au reacționat dur la adresa echipei constănțene.


Dincolo de aceste comentarii, echipa a simțit că este susținută necondiționat la fiecare meci, iar publicul constănțean a știut să creeze o atmosferă frumoasă la Sala Sporturilor din Constanța, chiar dacă tribunele nu au fost întotdeauna pline.
HCDS se va reuni pe 6 ianuarie, la Sala Sporturilor din Constanța. Pe data de 14 ianuarie va avea loc meciul de retragere al lui Laurențiu Toma, un jucător emblematic pentru handbalul constănțean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6485 secunde