Liga Națională de handbal masculin

Spectacol în Sala Sporturilor. HCDS a învins-o pe Minaur Baia Mare

243
Spectacol în Sala Sporturilor. HCDS a învins-o pe Minaur Baia Mare - spectacol-1576267972.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a făcut spectacol în ultimul meci oficial din 2019 pe care l-a disputat, joi seară, la Sala Sporturilor din Constanța, împotriva celor de la CS Minaur Baia Mare. Echipa de la malul mării i-a luat tare pe băimăreni, dorind să își ia revanșa pentru înfrângerea suferită în manșa tur. 


După primele minute, HCDS conducea cu 8-2 și avea să țină cu dinții de acest avantaj. După un joc foarte bun al constănțenilor, la pauză tabela arăta 17-13 pentru băieții antrenați de Djordje Cirkovic. 


În partea a doua, oaspeții s-au apropiat la un singur gol, însă planul tactic al echipei de pe litoral a funcționat perfect, iar în minutul 40, HCDS conducea din nou detașat, cu 25-20. Cu brazilianul Chiuffa în mare formă, Chikovani, inspirat la 9 metri și Nistor, fără greșeală de la 7 metri, misiunea a fost mai ușoară pe final. Notă mare și pentru apărători și portari. La finalul, HC Dobrogea Sud s-a impus cu scorul de 32-28 și a obținut astfel cea de-a 11 victorie a stagiunii. 


Antrenorul Djordje Cirkovic s-a bazat în partida cu Minaur Baia Mare pe următorii jucători: Iancu, Hendawy, Vasile - Chiuffa 7 goluri, Nistor 6 (4x7m), Chikovani 6, Andrei 5, Nikolic 3, Buricea 2, Mocanu 1, Ilie 2, Simovic, Csog, Ignat, Rotaru. 
"Ne-am făcut meciul ușor la început, dar Minaur, care este peste noi în campionat, a arătat că este o echipă bună și și-a vândut scump pielea. Eu zic că este cel mai echilibrat campionat din ultimii ani. În Cupa României suntem aproape de Final Four, cu siguranță vom ajunge acolo. Ne așteaptă un an important și dificil, dar premisele sunt bune", a declarat, la finalul meciului, antrenorul secund George Buricea, care ajută echipa și din teren. 


"Mă bucur că am început returul cu dreptul. Suntem în grafic în campionat, iar sâmbătă mergem la Alexandria să câștigăm și să accedem în Final Four-ul Cupei României. A fost ultimul meci acasă și vreau să le mulțumesc susținătorilor noștri pentru că au fost alături de noi. De asemenea, le mulțumesc sponsorilor noștri. Am ajuns la 11 meciuri fără înfrângere și eu spun că suntem pe drumul cel bun", a spus președintele HCDS, Ionuț Stănescu. 


XXX 
În urma victoriei obținute, HC Dobrogea Sud a urcat pe locul 5 în clasamentul Ligii Naționale, cu 23 de puncte, depășind-o astfel pe CSA Steaua București, care are același număr de puncte, dar un golaveraj inferior. 
Constănțenii vor intra în vacanță, urmând să se reunească după sărbătorile de iarnă și să înceapă pregătirea în vederea meciurilor oficiale din 2020. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Stire din Sport : CS Medgidia a încheiat turul pe primul loc
Pagina a fost generata in 0.405 secunde