23 iunie - Ziua Olimpică. Mesaj special de la Thomas Bach, preşedintele CIO

144
23 iunie - Ziua Olimpică. Mesaj special de la Thomas Bach, preşedintele CIO - 20410273657165343150882438632609-1624437974.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a transmis, miercuri, 23 iunie, cu ocazia Zilei Olimpice, un mesaj pe adresa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în care felicită conducerea forului român în special pentru faptul că încurajează tânăra generaţie să înveţe cât mai multe despre sport.

„Dragi prieteni,

În timp ce sărbătoriți Ziua Olimpică, aș dori să vă transmit cele mai bune urări vouă și întregii comunități olimpice și sportive din România.

În acest an olimpic extraordinar, sărbătoarea Zilei Olimpice este chiar mai specială decât de obicei.

Sărbătorim bucuria sportului și ne amintim de crearea Mișcării Olimpice moderne, de către fondatorul nostru Pierre de Coubertin.

Dar în această zi olimpică, când întreaga lume se confruntă cu aceleași lupte și temeri din cauza pandemiei coronavirusului mondial de prea mult timp, puterea sportului de a aduce speranță și optimism capătă o semnificație și mai mare.

Acesta este mesajul puternic de pace, solidaritate și reziliență pe care sportivii din 206 Comitetele Olimpice Naționale și Echipa Olimpică a Refugiaților CIO îl vor trimite în lume în timpul Jocurilor Olimpice amânate Tokyo 2020.

Aș dori să felicit aici Comitetul Olimpic și Sportiv din România, sub conducerea lui Mihai Covaliu, pentru angajamentul său continuu de a încuraja oamenii, în special tânăra generație, să se miște, să învețe mai multe despre sport și să îmbrățișeze valorile olimpice. Mulțumirile mele se adresează și colegului și prietenului Octavian Morariu, membru CIO, pentru devotamentul său ferm de a ne promova valorile olimpice comune care nu au fost niciodată mai relevante în societatea noastră.

De aceea, în această zi olimpică, sărbătorim împreună acest prețios spirit olimpic.

Ziua Olimpică fericită tuturor!”

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0494 secunde