Olimpism / Podiumul Tokyo 2020 și muzica de la ceremoniile de premiere, prezentate oficial

620
Olimpism / Podiumul Tokyo 2020 și muzica de la ceremoniile de premiere, prezentate oficial - untitled-1623071577.jpg

Articole de la același autor

Podiumul de premiere pe care vor urca medaliații la Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020, ținutele pe care le vor purta cei care vor aduce medaliile și-i vor însoți pe sportivi către podiumul de premiere pe care vor urca medaliații, ținutele pe care le vor purta cei care vor aduce medaliile și-i vor însoți pe sportivi către podium, precum și fondul muzical pe care vor avea loc ceremoniile de premiere au fost prezentate de organizatori în cadrul unei ceremonii care a avut loc fără spectatori, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

În premieră, podiumurile au fost realizate din materiale reciclabile, în timpul campaniei de colectare fiind strânse aproximativ 24,5 tone de deșeuri din plastic. Designerul Tokolo Asao, care a creat și simbolurile Tokyo 2020, a spus că a folosit recipiente goale de plastic, care ar fi putut ajunge la gunoi, pe care le-a prelucrat folosind diferite fuziuni de tehnologie.

Primele podiumuri olimpice fabricate din materiale plastice reciclate au culoarea gri închis, iar inelele olimpice și simbolurile paralimpice sunt albe.

Designerul Sodai Yamaguchi a studiat costumele în stil kimono purtate la Jocurile de la Tokyo din 1964 și Jocurile de iarnă din 1998 din Nagano, iar pentru Tokyo 2020 a realizat o ținută care îmbină armonios liniile tradiționale japoneze și occidentale, fiind în acelși timp și foarte confortabilă.

Muzica ceremoniilor de premiere a fost interpretată de orchestra simfonică metropolitană Tokyo dirijată de Sachio Fujioka, cu interpreți din corul Filarmonicii din Tokyo.

Compozitorul Naoki Sato a spus că a creat muzica evitând intenționat toate elementele japoneze, pentru ca toți sportivii să poată simți aceleași vibrații indiferent de cultură sau limba vorbită.

Foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / cosr.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4181 secunde