Alpinism / Premieră absolută: doi nevăzători au ridicat tricolorul pe cel mai înalt vârf al Americii de Sud

85

Articole de la același autor

Alpiniştii români Alex Benchea și Răzvan Nedu, alături de Anca Mihuțescu și Teofil Vlad, au escaladat vârful Aconcagua (6.962 m), informează Ministerul Sportului. Este pentru prima oară când steagul României este adus pe Aconcagua de doi alpiniști nevăzători români: Alex Benchea și Răzvan Nedu, doi tineri care văd împreună în procent de 1%.

Nu este prima lor reușită de acest fel, fiind al treilea vârf muntos pe care îl cuceresc, după Elbrus și Kilimanjaro, mai au în plan încă patru, dar este o premieră care dărâmă toate prejudecățile legate de persoanele cu dizabilități și le dă tuturor speranță și încredere în forțele proprii. 




În prima zi au străbătut 13,5 km până la 2.800m, a doua zi s-a mărit ritmul de mers la 16,5 km, până la o altitudine de 3.300 m, apoi au instalat tabăra la 4.900 m, iar în ziua următoare, la 5.600m altitudine.

Ultimii 1.362 m au însemnat o urcare grea și susținută, care a durat peste 10 ore, iar vântul puternic, presiunea scăzută și oxigenul rarefiat le-au testat forțele, rezistența și ambiția.

Foto: Facebook / Ministerul Sportului / Romania Paraclimbing Team 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8956 secunde