Andreea Grecu şi Katharina Wick şi-au făcut la St. Moritz „încălzirea” pentru JO de la Beijing

227
Andreea Grecu şi Katharina Wick şi-au făcut la St. Moritz „încălzirea” pentru JO de la Beijing - 1-1642332331.jpg

Articole de la același autor

Echipajul român Andreea Grecu (pilot) / Katharina Wick (împingător) s-a clasat pe locul opt în proba feminină de bob dublu din cadrul Campionatelor Europene, competiţie desfăşurată, în week-end, la St. Moritz.

Întrecerea a fost dominată cu autoritate de echipajele Germaniei, care au acaparat podiumul în totalitate: 1. Kim Kalicki / Lisa Buckwitz; 2. Mariama Jamanka / Kira Lipperheide; 3. Laura Nolte / Levi Deborah.

Aceeaşi pârtie din cocheta staţiune elveţiană a găzduit şi o nouă etapă de Cupă Mondială, unde sportivele antrenate de profesorul Paul Neagu, antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României, s-au clasat pe locul 13, din 19 participante.

Iar în proba de monobob, tot din 19 participante, Andreea Grecu a fost a 15-a. Multipla campioană olimpică şi mondială Kaillie Humphries a ocupat prima poziţie a clasamentului, americanca fiind secondată de conaţionala sa Elana Taylor Meyers.

„Andreea vine după o accidentare la tendon petrecută la Winterberg. Este în refacere, lucrurile merg spre însănătoşire, aşa că nu a forţat, pentru a nu agrava situaţia.

Avem asigurată calificarea la Jocurile Olimpice, vârful de formă trebuie prins la Beijing”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu.

XXX

La rândul lor, româncele Georgeta Popescu şi Antonia Sârbu au câştigat medaliile trei europene la juniori - una de aur, una de argint şi una de bronz - în urma evoluţiilor lor de sâmbătă, de pe pârtia din Winterberg (Germania).

Georgeta Popescu şi Antonia Sîrbu şi-au adjudecat aurul la Campionatele Europene Under-23, cu timpul de un minut, 56 secunde, 85 sutimi, fiind însă singurul echipaj la această categorie.

La Europenele de juniori (U26), cele două sportive românce au ocupat locul secund, din două echipaje, după reprezentantele Germaniei Maureen Zimmer şi Anabel Galander (1:54.62).

Iar la Cupa Europei, tricolorele au ocupat locul patru, la peste două secunde de bronz. În ierarhia generală a Cupei Europei, sezonul 2021-2022, româncele au ocupat locul la treilea, cu 528 puncte.

Georgeta Popescu este şi campioană europeană de juniori la monobob. După titlul olimpic de juniori, ea a luat aurul continental pe pârtia de la Winterberg, în timp ce echipajul de dublu Andrei Nica / Mihai Calancea a cucerit medalia de bronz.

Cei trei sportivi provin din Centrul Naţional Olimpic pentru Juniori şi fac parte din lotul olimpic de juniori. Ei se pregătesc sub comanda antrenorilor Cezar Popescu şi Dan Scurtu.

Foto: Facebook / Andreea Grecu / Viesturs Lacis / IBSF

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6447 secunde