Lotul olimpic de bob al României a încheiat pregătirea din China. „Putem realiza un vis frumos!”

310
Lotul olimpic de bob al României a încheiat pregătirea din China. „Putem realiza un vis frumos!” - 24678054563685940865489268540266-1635340669.jpg

Articole de la același autor

Cu patru luni rămase până la startul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, componentele lotului olimpic feminin de bob al României au încheiat pregătirile din China, unde au luat contact cu „pârtia-dragon”, alături de celelalte echipaje cu care se vor bate pentru medalii.

În ultima parte a stagiului din China, sub supravegherea profesorului Paul Neagu, antrenorul lotului olimpic feminin de bob al României, s-a desfăşurat selecţia la împingătoare, alături de pilotul Andreea Grecu aflându-se două împingătoare, Katharina Wick şi Teodora Vlad.

„Fetele sunt încă într-o fază de acumulare. A câştigat selecţia Katharina Wick. Mai avem patru luni până la Jocurile Olimpice, se pot întâmpla multe până atunci.

Am tras cu ochiul şi spre adversari. Vicecampioana mondială de anul acesta de la monobob nu s-a calificat pentru JO. Într-o manşă, ultima, a pierdut o secundă. Germanii caută linia optimă pe pârtie, canadienii au fost pe departe primii. Iar echipajul Australiei foloseşte patine din Germania făcute de o firmă care utilizează altă tehnologie în prelucrarea metalului”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu.

Iar după acţiunea de selecţie, în stagiul din China s-a desfăşurat şi un concurs, în care tricolorele s-au descurcat foarte bine.

Andreea Grecu și Katharina Wick au avut cele mai bune coborâri pe dificila pârtie olimpică din Yanqing. Bobul condus de Andreea a zburat în prima manşă cu peste 126 km/h şi România s-a clasat pe locul doi. În cea de-a doua manşă, viteza bobului tricolor a scăzut puţin, iar adversarele româncelor au plecat tare din start, România a încheiat manşa pe locul cinci, iar la general a terminat pe locul patru, după cele două echipaje ale Germaniei şi cel al Canadei.

„După o manşă cu cele mai bune viteze şi cu un timp care ne-a clasat pe locul doi după echipajul Germaniei, Andreea şi Katharina au reuşit cu un loc patru, în final, să arate că avem un nivel foarte bun. Dacă şi startul are să fie mai bun, atunci se poate realiza un vis frumos!

Suntem fericiţi în primul rând că Andreea a înţeles ce este de făcut pe pârtie. După un loc 12 la monobob, a trebuit să schimbăm în câteva ore linia de mers pe pârtie pentru bobul de doi şi Andreea a reuşit cu succes. Ea poate face tot timpul surprize frumoase”, a precizat tehnicianul constănţean.

Ca activitate extra-sportivă, lotul României a mers în vizită la Marele Zid Chinezesc, însă, având în vedere regulile extrem de severe din China pe timp de pandemie, fetele nu au putut coborî şi au făcut poze doar din autocar!

XXX

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de Iarnă, tricolorele au nevoie de rezultate cât mai bune în cele opt etape de Cupă Mondială: două la Winterberg, două la Altenberg (Germania), două la Innsbruck (Austria), una la Sigulda (Letonia) şi una la St. Moritz (Elveţia).

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice va avea loc, în perioada 4 - 20 februarie 2022, în China, la Beijing.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3892 secunde