Jocurile Olimpice 2022: Medaliile vor fi inspirate de vechi pandantive chinezești de jad

138
Jocurile Olimpice 2022: Medaliile vor fi inspirate de vechi pandantive chinezești de jad - beijing-1635341129.jpg

Articole de la același autor

Medaliile care le vor fi înmânate sportivilor pe podium la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing (4-20 februarie) sunt alcătuite din cinci cercuri şi se inspiră din vechi pandantive chinezeşti de jad, au indicat marţi comitetul de organizare şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) cu 100 de zile înaintea evenimentului, scrie AFP.

Medaliile de aur, de argint şi de bronz, numite "Tong Xin", "Împreună suntem unul", sunt alcătuite din cinci cercuri şi un centru, iar medaliile de la Jocurile Paralimpice de iarnă (4-13 martie 2022) împărtăşesc acelaşi concept.

"Acest design se inspiră din vechile pandantive chinezeşti de jad, iar cele cinci cercuri concentrice se referă la spiritul olimpic care uneşte popoarele şi la splendoarea Jocurilor Olimpice de iarnă care va fi împărtăşită în întreaga lume", au indicat organizatorii într-un comunicat.

Potrivit Agerpres, cele cinci inele olimpice sunt gravate în centrul aversului medaliei, în timp ce pe revers figurează emblema JO 2022. Disciplina sportivă este inscripţionată pe reversul fiecărei medalii pe inelul cel mai îndepărtat de centru. Acest inel este "concav, ceea ce aminteşte forma tradiţională a pandantivelor de jad. Motivele gravate pe medalii sunt preluate din motive tradiţionale chinezeşti", continuă textul.

109 probe, în şapte sporturi, figurează în programul JO 2022 care vor permite Beijing-ului să devină primul oraş ce a organizat atât JO de vară, în 2008, cât şi JO de iarnă.

Organizatorii au precizat de altfel că s-au inspirat din medaliile încrustate cu jad de la JO 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 August 2021
Stire din Sport : China nu a avut rival la tenis de masă
Pagina a fost generata in 0.3566 secunde