Cupa Mondială de la Innsbruck (Austria)

Andreea Grecu şi Katharina Wick, pe locul şase. Podium acaparat de Germania

232
Andreea Grecu şi Katharina Wick, pe locul şase. Podium acaparat de Germania - andreea-1608652181.jpg

Articole de la același autor

Ultimele zile ale lunii decembrie aduc cu sine şi competiţiile de final de an în „sporturile albe”. Piloţii de bob şi-au demonstrat măiestria, practicanţii skeletonului au prins viteză pe pârtii, iar acum urmează câteva zile de relaxare, la gura sobei!

Echipajul feminin de bob dublu al României, alcătuit din Andreea Grecu (pilot) şi Katharina Wick (împingător), s-a clasat pe locul şase la etapa de Cupă Mondială de la Innsbruck (Austria), sportivele antrenate de profesorul Paul Neagu fiind cronometrate cu timpul de un minut, 46 de secunde, 91 de sutimi.



La startul probei, s-au aliniat nu mai puţin de 14 echipaje, reprezentând 10 naţiuni: Germania, Austria, Elveţia, Rusia, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Italia, Polonia şi Australia.


Podiumul a fost acaparat în totalitate de reprezentantele Germaniei. Astfel, echipajul Stephanie Schneider / Leonie Fiebig (1:45.94) a cucerit medaliile de aur, Laura Nolte şi Deborah Levi (1:46.12) şi-au adjudecat argintul, în timp ce bobul pilotat de vicecampioana mondială Kim Kalicki, având-o drept împingător pe Ann-Christin Strack (1:46.17), a terminat pe poziţia a treia.
Tot la Innsbruck, în prima etapă a Cupei Mondiale la proba masculină de bob dublu, echipajul României, alcătuit din Mihai Cristian Țențea și Ciprian Nicolae Daroczi, s-a clasat pe locul 15, la start aliniindu-se 20 de echipaje. În cea de-a doua etapă, pilotul Ţenţea a schimbat împingătorul, făcând echipă cu Cristian Radu, însă şi de data aceasta rezultatul a fost unul modest: locul 16 (din 19 echipaje).



România a avut un reprezentant şi în proba masculină de skeleton (linie de start cu 18 participanţi), însă Mihail Sebastian Enache a încheiat reuniunea abia pe poziţia a 16-a.


Întrecerile de la Innsbruck şi Sigulda, staţiunea din Letonia fiind gazda unei etape de Cupă a Europei, dar unde ţara noastră nu a avut niciun participant, au fost ultimele pe anul 2020.


Practicanţii „sporturilor albe” vor avea câteva zile de pauză, în perioada sărbătorilor de iarnă, apoi vor reveni în prima competiţie din 2021, pe 7/8 ianuarie, când, în Germania, la Altenberg, este programată o nouă etapă de Cupă a Europei.


Campionatele Naţionale, în februarie




Campionatele Naționale de bob - sanie - skeleton ale României s-au desfășurat, în ultimii zece ani, pe pârtia de la Igls-Innsbruck (Austria), înainte de Crăciun. Pentru anul competițional 2020-2021, ediția națională se va desfășura în perioada 20 - 27 februarie 2021.


„Suntem în pandemie, respectăm recomandările și ne bazăm pe performanță! Sănătatea sportivilor români este cea mai importantă!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Bob şi Sanie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2533 secunde