Prima medalie pentru România în actualul sezon al sporturilor albe

Andreea Grecu şi Katharina Wick, bronz la Cupa Europei de la Winterberg

149
Andreea Grecu şi Katharina Wick, bronz la Cupa Europei de la Winterberg - andreea-1607352406.jpg

Articole de la același autor

Weekend-ul trecut a adus cu sine şi prima medalie - de bronz - a României în actualul sezon internațional condus de Federaţia Internaţională de Bob şi Sanie. Pe pârtia de la Winterberg, bobul pilotat de Andreea Grecu a prins viteză!

Performanţa a fost reuşită de echipajul feminin de bob dublu al României, care, avându-le la bord pe Andreea Grecu (pilot) şi Katharina Wick (împingător), a ocupat locul al treilea la Cupa Europei, competiţie desfăşurată, duminică, la Winterberg (Germania).

A fost un concurs extrem de important, principala miză fiind punctele puse în joc, preţioase în cursa de calificare la Jocurile Olimpice din 2022. Astfel, la start s-au aliniat nu mai puţin de 17 echipaje, reprezentând nouă naţiuni: Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Rusia, România, Marea Britanie, Belgia şi Ucraina.

Cu un start bun şi un pilotaj pe măsură, Andreea Grecu şi colega sa au fost cronometrate, în două manşe, cu timpul de un minut, 55 secunde şi 58 sutimi.

Medalia de aur a revenit echipajului Germaniei alcătuit din Stephanie Schneider şi Tamara Seer (1:54.82), iar cea de argint, echipajului Austriei format din Katrin Beierl şi Jennifer Jantina Oluumi Desire (1:55.44).

„Este un rezultat excelent, cu atât mai mult cu cât pilotul Andreea Grecu a concurat pentru prima dată la monobob, unde s-a clasat pe locul patru, şi la bob dublu într-o competiţie întinsă pe durata a două zile.

Cupa Europei este foarte importantă, în funcție de clasare, se primesc puncte. Acumularea punctelor la cele două discipline reprezintă un criteriu de calificare în sezonul următor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu.

Tehnicianul constănţean nu a fost alături de sportivele sale la această performanţă, urmare a unei anchete aflate în derulare.

„Să lăsăm cancanul și să ne concentrăm asupra a ceea ce am fost puși să facem: să reprezentăm România la disciplina bob, unde deja avem rezultate care nu pot fi pătate de sportive care nu au înţeles ce este de fapt sportul de înaltă performanță: sacrificiu!

Iar despre ceea ce s-a afirmat despre mine, se vor ocupa oamenii de specialitate, pe plan civil”, a mai spus profesorul Neagu.

Pentru practicantele sporturilor albe, urmează două competiţii importante, pe 12 şi 13 decembrie, ambele găzduite de pârtia din Innsbruck (Austria): etapa de World Series la monobob feminin şi etapa de Cupă Mondială la bob dublu feminin.

XXX

Tot la Winterberg, dar în proba masculină de bob dublu, echipajul României format din Mihai Cristian Ţenţea şi Ciprian Nicolae Daroczi a luat startul doar în prima manşă, fiind singurul echipaj dintre cele 33 aliniate la start care a fost descalificat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5941 secunde