Lotul feminin olimpic de bob al României, la Constanța

Fetele profesorului Paul Neagu, pregătire în regim de carantină

339

Articole de la același autor

Trei dintre componentele lotului feminin olimpic de bob al României se pregătesc, în aceste zile, în regim de carantină, la Centrul Sport Forum din Constanța, în vederea participării - dacă totul va fi bine la nivel mondial! - la sezonul competițional ce va începe în toamnă.

Sub comanda antrenorului lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu, trei sportive de top - Andreea Grecu, Ioana Gheorghe și Teodora Vlad - se pregătesc la malul mării, în condiții speciale.

"Este vorba despre o pregătire în regim de carantină, astfel încât, din 7 în 7 zile, facem testele de coronavirus. Este un efort suplimentar, dar suntem conștienți de importanța testării, pentru siguranța noastră și a celor din jur.

Pentru a efectua acest tip de cantonament, s-au făcut contracte de exclusivitate cu Federația Română de Bob și Sanie, îndeplinind normele Ministerului Tineretului și Sportului", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu.

Tehnicianul constănțean a precizat că perioada petrecută în izolare a lăsat urme adânci în rândul sportivelor, sesizând dificultăți la reîntâlnirea echipajelor.

"Cu ajutorul federației, am reușit să aducem personal calificat, pentru a restabili echilibrul și a înțelege că doar munca în echipă aduce rezultate de excepție. Este dificil ca sportivele să accepte această izolare în mijlocul verii, cu interdicție de a merge în club sau alte zone aglomerate. Și totuși, s-au supus rigorilor impuse de federație, de MTS și COSR, totul pentru performanță. Să sperăm că sunt momente trecătoare.

Fetele au caracter deosebit, vor să demonstreze că ceea ce și-au propus vor și realiza. Mai exact, rezultate deosebite la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, care ar veni să răsplătească toate aceste sacrificii", a spus profesorul Neagu.

Investiție în echipamente

Performanțele tricolorelor nu au rămas neremarcate, iar conducerea Federației Române de Bob și Sanie a aprobat achiziționarea unui mono-bob și a unui bob de 2 persoane pentru pilotul Andreea Grecu.

"Prin limbajul rezultatelor, Andreea a convins MTS și COSR să-i achiziționeze acest material până la startul Jocurilor Olimpice din 2022. Calificarea la JO pentru mono-bob se face numai prin bobul de 2 persoane, iar primele 14 echipaje de bob 2 persoane se califică automat și în proba de mono-bob. 


Foarte important, sezonul viitor aduce cu sine o premieră: în cupele mondiale și europene, vor fi competiții feminine de mono-bob și de bob 2 persoane pe modelul concursurilor masculine de bob 2 și 4 persoane. Punctele obținute la mono-bob și bob 2 persoane vor fi cumulate și se va realiza un punctaj la combinate", a explicat Paul Neagu.

În lumina reflectoarelor

Dar cine sunt cele trei sportive din lotul olimpic care trag din greu în Centrul Sport Forum?

Andreea Grecu, vicecampioană europeană, este, la ora actuală, cel mai bun pilot de bob din România. Ioana Gheorghe face de 10 luni echipă cu Andreea, ele alcătuind unul dintre cele mai bune echipaje din lume în ceea ce privește startul. Iar Teodora Vlad a devenit, în 2019, alături de Andreea, vicecampioană mondială.

La ultimul concurs la care a participat, în data de 8 martie, pe pârtia din La Plagne (Franța), Andreea Grecu a demonstrat, prin noul record de start, că este, la ora actuală, și cea mai valoroasă împingătoare-pilot din lume. De asemenea, cu noul record de start înregistrat la Sigulda, în ianuarie, Andreea și Ioana, medaliate cu argint, la doar o sutime de aurul european, cucerit de Rusia, au arătat că alcătuiesc un echipaj de mare valoare, ce nu poate fi neglijat în următoarele competiții. Acest echipaj, în luna septembrie, la Campionatele Germaniei, a învins, pe primii 50 de metri, echipajul Germaniei alcătuit din campioane olimpice.

La Constanța este așteptată și Katharina Wick, aflată, la ora actuală, în pregătire în Germania. Dacă toate lucrurile vor merge bine, ea ar urma să se alăture colegelor de lot în data de 1 iulie.



Sprijin total din partea federației


Profesorul Paul Neagu a subliniat faptul că acest stagiu de vară petrecut la Sport Forum constituie una dintre cele mai complexe pregătiri pe care sportivele tricolore le desfășoară în România.

"Avem sprijinul și înțelegerea federației de specialitate, iar doamna antrenor federal Sorina Țicu este în orice moment alături de noi, personal și virtual", a menționat profesorul Neagu.

În privința noului sezon competițional, acesta ar urma să înceapă în luna septembrie, odată cu întrecerile Campionatelor Naționale de starturi, programate la Câmpulung. Va urma apoi un stagiu de pregătire de o lună, pe pârtii din Germania, Letonia și Norvegia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3015 secunde