Copiii din familiile defavorizate vor primi echipamente pentru lecțiile online

244
Copiii din familiile defavorizate vor primi echipamente pentru lecțiile online - copiiidinfamiliile-1588942677.jpg
Copiii din mediul rural și cei care provin din familii cu posibilități financiare reduse vor primi echipamente electronice pentru lecțiile online. Ministerul Educației și Cercetării a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la Internet, destinate elevilor din mediile defavorizate. Guvernul României a adoptat în ședința de joi, 7 mai, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.

Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la Internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar.

"Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei Covid-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate", a precizat Monica Anisie, ministrul Educației.

Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5351 secunde