Pe podium în La Plagne! Andreea Grecu, argint la mono-bob

185

Articole de la același autor

Chiar de Ziua Internațională a Femeii, Federația Internațională de Bob și Skeleton și-a aniversat eroinele, aflate în pregătire pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, organizând două competiții de mono-bob. 


17 sportive reprezentând 11 națiuni, precum și antrenorul de dezvoltare IBSF Elfje Willemsen, fost pilot belgian de bob, și-au dat întâlnire, la sfârșitul săptămânii trecute, în stațiunea La Plagne din Franța, unde au participat la a șasea, respectiv a șaptea cursă feminină de mono-bob ale sezonului de iarnă 2019-2020. 


Printre participanți, s-au numărat piloți precum Mica McNeill (Marea Britanie), campioană mondială de juniori în 2016, Andreea Grecu (România), medaliată cu argint la Campionatul European, ambele participante la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, dar și împingători de valoare, precum Teodora Vlad (România) sau Kelly van Petegem (Belgia). De asemenea, marea speranță Viktoria Cernanska (Slovacia), în vârstă de numai 17 ani, medaliată cu argint în proba de mono-bob la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Lausanne 2020, s-a aliniat la startul întrecerii din La Plagne. 
Câștigătoarea celor două curse din La Plagne a fost Breeana Walker, din Australia. 


Andreea Grecu s-a clasat pe locul 5 în primul concurs și pe locul 2 în cel secund, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu, selecționer al lotului feminin olimpic de bob al României, stabilind cu această ocazie recordul de start și terminând la numai 7 sutimi de recordul de pârtie. 


Participantă în calitate de pilot numărul 3 al lotului României, Ștefania Popescu, de la CSSI Mamaia, s-a clasat pe locul 15, corectându-și cu această ocazie recordurile personale de start și de pârtie.  


"Sunt rezultate foarte frumoase ale sportivelor noastre, cu atât mai prețioase dacă ne reamintim că, în 2018, Comitetul Olimpic Internațional a decis să accepte mono-bobul feminin ca eveniment suplimentar în programul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022, de la Beijing", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 


Zbor peste Atlantic 
Următoarea competiție feminină de mono-bob, ultima din sezonul 2019-2020, este programată, în data de 3 aprilie, în Statele Unite ale Americii, la Lake Placid. De altfel, aceasta este și noua destinație a tricolorelor antrenate de Paul Neagu. 
"Nu avem timp de sărbătorit victoriile stagiunii. Mâine (n.r. - ieri), avem zbor către Statele Unite, unde, în prima fază, ne așteaptă o săptămână de pregătire comună cu echipajele Germaniei. Vor urma apoi două săptămâni de antrenament în mono-bob, sesiune care se va finaliza cu ultima etapă, cea cu numărul 8, de Cupa IBSF la mono-bob", a mai spus tehnicianul constănțean. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3631 secunde