Pumni de fier! Pugiliştii de la CS Năvodari, pe podium la Cupa României

245
Pumni de fier! Pugiliştii de la CS Năvodari, pe podium la Cupa României - pumni-1607352214.jpg

Articole de la același autor

Evoluţie curajoasă pentru pugiliștii de la CS Năvodari, care s-au numărat printre laureaţii Cupei României la box pentru seniori, competiţie desfășurată, în perioada 1-5 decembrie, la Arad.

La categoria 69 de kg, în mare formă, Alexandru Cuciureanu a reușit victorii pe linie și a devenit câștigător al Cupei României, adjudecându-și medalia de aur, iar la categoria 63 kg, Eduard Jipeanu şi-a trecut în palmares medalia de bronz.

Jipeanu era marele favorit al categoriei, toată lumea îl vedea medaliat cu aur, însă, din păcate, pentru a treia oara în carieră, a fost trădat de umărul drept. Această accidentare l-a obligat să rămână doar cu bronzul, pe viitor, el dorind să rezolve această problemă medicală pentru a nu mai avea necazuri.

Rămânând în „ringul magic”, nu trebuie uitată medalia de bronz cucerită de o altă sportivă a CS Năvodari, Maria Cimpoeru, la Campionatul European de box feminin pentru juniori, de la Sofia (Bulgaria), prima din istoria boxului feminin dobrogean.

Aşadar, secția de box de la CS Năvodari (antrenori Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu) încheie anul competițional 2020 cu un bilanț foarte bun: zece medalii de aur la Campionatele Naționale și Cupa României, trei medalii de bronz la Campionatele Naționale și Cupa României, o medalie de bronz la Campionatul European, un meci câștigat la pro în gala Colosseum Tournament cu sportivul Alexandru Cuciureanu.

Trecând la Kempo, în acest an, CS Năvodari a participat la o singură competiție, Cupa Shin Dojo, unde rezultatul a fost excelent. Gruparea din Năvodari a fost reprezentată de 20 de sportivi, fiecare la câte două probe de concurs (semi Kempo și Kempo k1), care şi-au adjudecat 36 medalii de aur și patru de argint.

Medalii pentru Axiopolis şi CS Medgidia, la CN de cadeţi

Şi Clubul Sportiv Medgidia a avut pugilişti în regalul de box de la Arad. Astfel, patru sportivi antrenați de Mustafa Calu și Avram Prică au participat, în perioada 2-6 decembrie, la Campionatul Național de cadeți.

Este vorba despre Bogdan Trifu (categoria 59 kg), Eduard Dode (categoria 56 kg), Teodor Sacolic (categoria 48 kg) şi Amis Duan Iusuf (categoria 46 kg), cel din urmă cucerind medalia de argint.

Tot la competiţia cadeților, Axiopolis Cernavodă a cucerit trei medalii, prin Daniel Adrian Grigorie (categoria 41,5 kg) și George Cojocaru (categoria 44,5 kg) - aur şi Andrei Costin Stoica (categoria 50 kg) - bronz. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4457 secunde