Andreea Grecu și Teodora Vlad, o manșă secundă formidabilă la Cupa Mondială

649

Articole de la același autor

Suntem în plin sezon al sporturilor de iarnă, iar sportivele constănțene bifează noi performanțe. Aventura de la Cupa Mondială de la St. Moritz a fost cu adevărat una specială!

Echipajul României format din Andreea Grecu (pilot) și Teodora Andreea Vlad (împingător) a avut o evoluție foarte bună la Cupa Mondială de la St. Moritz (Elveția), ocupând locul șase în clasamentul probei feminine de bob dublu.

Sportivele antrenate de profesorul Paul Neagu au fost cronometrate în 2 minute, 17 secunde, 33 sutimi, și, în ciuda unei prime manșe mai lente, au revenit spectaculos, lipsindu-le cam jumătate de secundă pentru a prinde podiumul. 


Medalia de aur a revenit echipajului american Elana Meyers Taylor/Lauren Gibbs (2:16.11), iar argintul și bronzul au fost adjudecate de echipajele Germaniei, Stephanie Schneider/Lisa Sophie Gericke (2:16.71), respectiv Mariama Jamanka/Franziska Bertels (2:16.87). 


De precizat că, la startul reuniunii, s-au aliniat 12 echipaje, reprezentând națiuni puternice în bob, precum SUA, Canada, Germania, Elveția, Rusia, Marea Britanie sau Austria. 


"Suntem bucuroși pentru rezultatele de la Cupa Mondială, fetele au făcut un spectacol mare. După o primă manșă în care fetele au avut al treilea start și au ocupat locul 10, Andreea a demonstrat că are stofă de pilot și că nu degeaba este campioană mondială de juniori, mobilizându-se exemplar și având cel de-al doilea timp în manșa secundă, ceea ce ne-a permis să avansăm pe locul 6. Este încă o dovadă că rezultatele sportivelor noastre nu mai pot fi catalogate drept surprize", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul lotului olimpic feminin de bob al României, prof. Paul Neagu.

Antrenamente la -22 grade Celsius

Și un amănunt care vorbește de la sine: în timp ce noi, aici, la Constanța, ne lamentăm când termometrele arată 3-4 grade pe minus, ei bine, fetele profesorului Neagu, legitimate la CSSI Mamaia, s-au antrenat la temperaturi extrem de scăzute.

"Toată săptămâna, pe pârtie au fost -22 de grade Celsius! Să ieși afară, să te încălzești înainte de antrenamente la -22 de grade arată cât de tari au fost fetele noastre. Asta e cheia succesului: avem nevoie de fete tari și rapide.

Apoi, să nu uităm compania selectă în care am concurat, au venit nume mari la Cupa Mondială, cu care ne-am luptat de la egal la egal. În manșa a doua, am fost mai buni decât campioana olimpică de anul trecut, Mariama Jamaika. Iar dacă Elana Mayers nu avea acel start fenomenal, de 5.36 secunde, era și ea pierdută", a povestit profesorul Neagu.

Imnul României a răsunat în Letonia

România a obținut aurul în proba de bob două persoane în cadrul Campionatului European U23 de la Sigulda (Letonia). Pilotul Mihai Tentea și copilotul Ciprian Daroczi au reușit cele mai rapide coborâri cu bobul (1:39.98) și au obținut titlul de campioni europeni. Performanța vine după ce, în urmă cu o săptămână, Mihai Tentea a obținut o altă medalie de aur în proba de bob patru persoane - categoria U23 alături de echipajul său, în Austria, pe pârtia din Igls.

Un rezultat foarte bun a obținut și echipajul de sanie dublu, format din Marian Gîtlan și Flavius Crăciun, la Campionatele Mondiale de la Winterberg (Germania), cei doi sănieri cucerind medalia de bronz la categoria U23.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2962 secunde