Andreea Ogrăzeanu și Anca Heltne ne reprezintă la Mondialele de atletism

204
Andreea Ogrăzeanu și Anca Heltne ne reprezintă la Mondialele de atletism - atletismmondiale-1376072621.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, la Moscova, va demara ce-a de-a XIV-a ediție a Campionatelor Mondiale de Atletism pentru seniori, la care vor concura și două sportive constănțence de la Clubul Sportiv Farul Constanța: Andreea Ogrăzeanu și Anca Heltne. Cele două reprezentante de pe Litoral vor concura pe parcursul competiției ce se va încheia la data de 18 august.

Constanța va fi reprezentată de două sportive la Mondialele de atletism pentru seniori, competiție care va debuta în acest week-end la Moscova. România va participa cu 18 sportivi și sportive, din lot făcând parte și sprintera Andreea Ogrăzeanu, dar și aruncătoare de greutate Anca Heltne, ambele de la CS Farul.

Ogrăzeanu se bucură de un sezon bun până în prezent, sportiva antrenată de Cristina Manea reușind, recent, să obțină două medalii de bronz la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan (la 100 m - 11.41 s și 200 m - 23.20 s, acesta din urmă reprezentând cea mai bună performanță personală a atletei).

Născută pe 24 martie 1990, Andreea Ogrăzeanu este și campioană europeană de junioare și de tineret, deținând, de asemenea, 11 titluri naționale. Anul trecut, a avut o accidentare, dar și-a revenit, anunțând un sezon de excepție.

De cealaltă parte, atleta Anca Heltne (35 ani, antrenor, Gabriel Bădescu), a avut, de asemenea, rezultate promițătoare în 2013. În urmă cu câteva luni, Heltne a câștigat proba de aruncarea greutății din cadrul Grand Prix-ului IAAF World Challenge "Seiko Golden", desfășurat la Tokyo, cu o încercare care a măsurat 18.43 metri. Și-a continuat începutul remarcabil de sezon în aer liber și la etapa I a Naționalelor de atletism pentru seniori, tineret și juniori 1, unde a îndeplinit baremul pentru participarea la Mondiale, cu un rezultat de 18.74 m.

Iată programul constănțencelor la Moscova: Anca Heltne (greutate) - duminică, calificări, ora 9.45; luni, finală, ora 19.25 (dacă se califică); Andreea Ogrăzeanu (200 m) - joi, calificări, ora 9.55; semifinale, ora 18.45 (dacă se califică); vineri, finală, ora 20.15 (dacă se califică).

Din lotul României, vor mai participa Nicoleta Grasu (disc), Ancuța Bobocel (3.000 m obstacole), Bianca Răzor (400 m), Ioana Doagă (1.500 m), Mihai Donisan (înălțime), Marius Cocioran (50 km marș), Bianca Perie (ciocan), Adrian Vasile (lungime), Mirela Lavric (800 m), Eliza Toader (suliță), Marian Oprea (triplusalt), ștafeta feminină (4x400 m), Marius Ionescu (maraton).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6401 secunde