Andreea Soare, finalista ediţiei inaugurale a turneului de junioare U14 de la Wimbledon

208
Andreea Soare, finalista ediţiei inaugurale a turneului de junioare U14 de la Wimbledon - 11-1657535086.jpg

Articole de la același autor

Performanţă remarcabilă pentru tenisul constănţean. Tânăra jucătoare Andreea Diana Soare, de la CS Medgidia, a disputat finala ediţiei inaugurale a turneului de junioare U14 de la Wimbledon, fiind învinsă, scor 6-7 (2), 4-6, de o altă româncă, Alexia Ioana Tatu, la capătul unei partide extrem de spectaculoase şi echilibrate.

În drumul ei spre finală, constănţeanca le-a învins pe Aishwaraya Jadhav (India), scor 6-3, 6-2, pe Aishi Das (Noua Zeelandă), scor 6-4, 6-4, şi pe Mika Stojavljevic (Marea Britanie), scor 1-6, 6-4, 10-3, în faza grupelor, pentru ca, în semifinale, să treacă de Isabelle Britton (Marea Britanie), scor 6-0, 7-5.

Antrenată de Andrei Baciu, Andreea Diana Soare este componentă a lotului naţional U14 al României, ocupantă a locului patru în clasamentul U14 al României şi a locului 16 în Europa.

Tot componentă a lotului naţional U14 al României (locul al doilea în clasamentul naţional al Federaţiei Române de Tenis la 14 ani şi locul şase în Europa) este şi Alexia Tatu, care va rămâne în istorie drept prima campioană U14 la Wimbledon.

Favorită nr. 1, jucătoarea legitimată la Ten Club Tenis Buzău, antrenată de Gabi Caloian, le-a învins, în grupă, pe australianca Giselle Isabella Guillen (6-2, 6-4), pe mexicanca Marianne Angel (3-6, 6-0, 10-2) şi pe britanica Arabella Loftus (6-1, 6-0), pentru ca, în semifinale, să o elimine pe argentinianca Sol Ailin Larraya Guidi, scor 6-0, 6-3.

„Două fete din România, una din Medgidia, cealaltă din Buzău, au reuşit să joace finala U14 de la Wimbledon. Oare cum au reuşit să ajungă la acest nivel valoric? Cum se va implica statul în a sprijini aceşti copii minunaţi? Tot la fel ca în cazul Simonei Halep?

Avem copii de mare valoare, şi în tenis, şi în alte sporturi. Ei trebuie însă sprijiniţi de autorităţile locale, de Ministerul Sportului şi Ministerul Educaţiei”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, prof. Andrei Szemerjai.

XXX

Tot la Wimbledon, dar în turneul U14 al băieţilor, România a fost reprezentată de Matei Todoran, de la Clubul Sportiv Transilvania 2010, care s-a oprit în semifinale, fiind învins cu mare dificultate, scor 6-3, 4-6, 9-11, de americanul Carel Aubriel Agounoue.

În grupe, Matei Todoran, favoritul nr. 2 la Londra, i-a învins pe Benjamin Chelia (Argentina), scor 6-2, 6-2, pe La Hunn Lam (Insulele Mariane), scor 6-1, 6-2, şi pe Keaton Hance (SUA), scor 3-6, 6-3, 10-4.

Foto: Federaţia Română de Tenis / Ten Club Tenis Buzău

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5677 secunde