Antrenorul emerit Octavian Tileagă, în Tribuna de Onoare a Natației Românești

531
1

Articole de la același autor

În week-end, la București, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înființarea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a avut loc o gală, la care au fost premiați 42 de sportivi și 15 antrenori. Printre premiați, s-a regăsit și antrenorul constănțean Octavian Tileagă. 


Antrenorul emerit de natație Octavian Tileagă a fost recompensat cu distincția "clasa a II-a" în Tribuna de Onoare a Natației Românești. 


"Este o onoare deosebită. Toți antrenorii ne dorim să avem performanțe remar-cabile și să conducem sportivii pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Acest premiu oferit de federație la ceas de aniversare mă onorează. Cu toții dorim ca munca noastră să fie recunoscută", a declarat tehnicianul. 


Distincțiile acordate s-au decis conform unor criterii dintr-o metodologie, unde au contat rezultatele pe plan internațional. Biroul Federal au stabilit nouă clase valorice. 


De asemenea, în cadrul evenimentului, antrenorul de la Palatul Copiilor din Con-stanța a prezentat un filmuleț despre istoricul federației de specialitate. 


"Știind că sunt pasionat de fotografie, Camelia Potec m-a rugat să mă ocup de acest filmuleț, în care să prezint istoria natației românești. A fost un moment unic și foarte plăcut, de care toți cei prezenți s-au bucurat. Nu mi-a fost ușor să găsesc toate informațiile din urmă cu 50, 60 sau 70 de ani, însă cu ajutorul internetului am putut să duc la capăt proiectul", a mai adăugat Octavian Tileagă. 


Printre invitați la gală, s-au numărat Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului și Sportului, Carmen Tocală, secretar de stat în MTS, Florin Mișcă, secretar general adjunct Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Alina Dumitru, campioană olimpică la judo, sau marele portar al Stelei, Helmuth Duckadam. 


Comentează știrea

Anonim
25 noiembrie 2015
Antrenor premiat la Gala Natatiei

Ar trebui specificat ca alaturi de dl Tileaga, au fost premiati atat prof. Gina Handrea cat si fostul campion olimpic, actual antrenor, Razvan Florea. Deci Constanta, a avut la Tribuna de onoare 3 oameni care fac cinste sportului. Pacat ca prezentati stiri "trunchiate"!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6408 secunde