Liga Naţională de baschet masculin, etapa a 17-a

Apărare eroică! CSM Constanţa, victorie importantă în partida cu SCM Timişoara

389
Apărare eroică! CSM Constanţa, victorie importantă în partida cu SCM Timişoara - 1-1674382768.jpg

Articole de la același autor

Spectacol total la Sala Sporturilor, în duelul dintre CSM Constanţa şi SCM OHMA Timişoara, din etapa a 17-a a Ligii Naţionale de baschet masculin. Echipa de pe litoral a avut o evoluţie excelentă şi s-a impus într-un meci în care a dominat de la un capăt la celălalt, scor 82-67.

Victorie mare pentru baschetbaliştii de la CSM Constanţa în duelul de campionat cu bănăţenii. Susţinuţi frenetic din tribune de peste 1.000 de spectatori entuziaşti, jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu şi Valentin Boian şi-au adjudecat la limită primul sfert, 23-21, pentru ca, în sfertul al doilea, pe parchet să existe, practic, o singură echipă, cea constănţeană. Americanul Nathan Johnson a încheiat parţialul cu un coş de senzaţie, de la distanţă, în chiar ultima secundă şi a ridicat sala în picioare, 22-6!

Aşadar, la pauza principală, tabela indica 45-27, avantaj pe care gazdele l-au gestionat foarte bine, chiar dacă Timişoara a încercat să reintre în joc, după 23-16 în sfertul al treilea. Finalul a aparţinut tot CSM-ului, care a mai pus patru „lungimi”, 21-17.

Cel mai bun jucător de pe teren a fost Nathan Johnson, americanul reuşind nu mai puţin de 30 de puncte, cu un procentaj uluitor la aruncările de la distanţă - 6 din 7! Lituanianul Egidijus Mockevicius a făcut şi el un meci mare, cu 17 puncte, 12 recuperări şi două pase decisive, în timp ce noua achiziţie, lituanianul Rapolas Ivanauskas, a pus umărul la victorie cu şapte puncte, cinci recuperări şi o pasă decisivă. Au mai punctat: Adrian Lazăr (6 p), lituanianul Vytenis Cizauskas (5 p), Andrei Oprean (5 p), Vlad Corpodean (4 p), slovenul Jakob Cebasek (4 p) şi americanul Jarrid Rhodes (4 p).

„Mă bucur că am reuşit să nu-i lăsăm pe timişoreni să se apropie decisiv de noi. Am arătat multă voinţă în apărare şi cred că acolo s-a decis meciul.

Jocul rezultatelor e un pic nebun în acest moment, sunt foarte multe echipe cu şanse de calificare în primele 10. E important să ne facem treaba în fiecare meci, să câştigăm şi cu siguranţă vom fi acolo. Trebuie să jucăm un baschet deştept, asta ne dorim de la echipa noastră, şi trebuie să avem continuitate”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Alexandru Olteanu.

XXX

Alte rezultate ale rundei: CSA Steaua Bucureşti - CS Dinamo Bucureşti 82-81, CSM VSKC Miercurea Ciuc - U-BT Cluj-Napoca 61-94, CSM Târgu Jiu - SCM U Craiova 74-61, CSM Galaţi - CSO Voluntari 84-81.

În clasamentul Conferinţei B, CSM Constanţa ocupă locul şase, cu 22 de puncte, dar şi un meci mai puţin disputat. Lideră este CSM CSU Oradea (29 p), urmată de CSM Galaţi şi SCM OHMA Timişoara, fiecare cu 24 p, departajate la coşaveraj.

Etapa viitoare (sâmbătă, 28 ianuarie), CSM Constanţa va juca, în deplasare, cu CS Dinamo Bucureşti.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Baschet

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5514 secunde