Arsen Mustafa a ratat medalia de bronz la Mondiale

532
Boxerul constănțean Arsen Mustafa, de la CS Farul (antrenor, Mihai Constantin), a ratat obținerea unei medalii, la Campionatul Mondial de juniori de la Astana (Kazahstan).

Ca și la Europenele din Ungaria, constănțeanul a pierdut în sferturile de finală ale categoriei 54 kg, fază a competiției în care victoria ar fi fost echivalentă cu asigurarea medaliei de bronz. Mustafa a fost învins la puncte (13-6) de re-prezentantul gazdelor, Beghzan Kibitkalyev.

Dacă ajungea în semifinale, boxerul Farului l-ar fi înfruntat, astăzi, pe Artem Melkonyan (Rusia), care a dispus în sferturi de John Stokes (Irlanda), scor 10-6. Cealaltă semifinală este Borys Kaplin (Ucraina) - Norbert Herczeg (Ungaria), maghiarul fiind cel care l-a bătut pe Mustafa în sferturile de la Euro. Kaplin a ajuns în penultimul act grație victoriei cu 16-8 la Shane Carroll (Australia), în vreme ce Herczeg a trecut de Yauheni Shabelnik (Belarus), victoria fiind obținută la puncte (17-5).

Dintre cei șase români pe care țara noastră i-a deplasat la Astana, unul singur, Georgian Tudor (categ. 46 kg), a ajuns în semifinale, unde îl va înfrunta pe Clay Waterman (Australia). Cealaltă semifinală a categorie este Dmitro Zamotaiev (Ucraina) - Aal-Ezirej Sahm (Irak).

Alături de Mustafa, în sferturi au mai pierdut doi români, Gheorghe Jugan (3-10 cu englezul Pat McCormack, la categoria 50 kg) și Roberto Stângă (5-14 cu turcul Omer Dincel, la categoria 75 kg).

Patru prezențe pe podium la Bacău

La Campionatul Național de seniori de la Bacău, patru constănțeni au boxat, aseară, în semifinale: categ. 49 kg - Enver Amiș (CS Farul); categ. 56 kg - Ionuț Băluță (CS Năvodari); categ. 69 kg - Ionuț Gheorghe (CS Farul); categ. 81 kg: Ionuț Bodilcu (CS Farul). Marcel Jipeanu (categ. 64 kg, CS Năvodari) a fost eliminat în sferturi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Iulie 2011
Stire din Sport : FC Farul, egal cu Ursidos Chișinău
Pagina a fost generata in 0.2794 secunde