Atletism / Week-end cu emoţii! Campionatul European, în premieră în România

206
Atletism / Week-end cu emoţii! Campionatul European, în premieră în România - atl-1623764986.jpg
În zilele de 19 şi 20 iunie, Cluj-Napoca va fi, în premieră pentru România, gazda Campionatului European de Atletism pe Echipe Liga 1. Și-au anunțat participarea unii dintre cei mai buni atleți și atlete ale Europei.

La competiția care va avea loc în weekend în țara noastră vor participa 12 formații: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia și România, informează Federaţia Română de Atletism.

Întrecerea are un format unic și reprezintă un moment de originalitate într-un sport individual prin excelență. Tocmai de aceea, este cu atât mai atractivă.

Pentru două zile, sportivii obișnuiți să concureze fiecare pe cont propriu, se vor simți parte a unei echipe, luptând toți pentru același obiectiv: acela de a se clasa, împreună, pe un loc cât mai bun în clasamentul final. Echipele sunt mixte. În cele două zile de concurs, vor fi programate 20 de întreceri masculine și tot atâtea feminine. În fiecare probă se vor acorda puncte în funcție de locul ocupat în clasament de reprezentantul sau reprezentanta fiecărei țări, iar la final se va face totalul. Primele două clasate vor promova în Superligă, iar echipele clasate pe ultimele două poziții vor retrograda în Liga 2.

Sâmbătă, 19 iunie, programul de concurs va începe la ora 17.00, iar duminică, 20 iunie, de la ora 16.00.

România are sportivi de mare valoare înscriși în acest concurs. Unul dintre ei, Rareș Toader, tocmai a stabilit recordul național la aruncarea greutății și s-a calificat la Jocurile Olimpice. De asemenea, Alin Firfircă se numără printre cei mai valoroși aruncători de disc din lume care vor lupta peste doar o lună pentru o medalie olimpică la Tokyo. La săritura în lungime feminin, toți ochii vor fi pe Florentina Iușco, una dintre sportivele care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice din iulie.

Foto: Federaţia Română de Atletism / fra.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3299 secunde