Au început înscrierile la Campionatul Național de Kung-Fu de la Constanța

136

Articole de la același autor

Centrul comercial Maritimo va găzdui, pe 18 iulie, Campionatul Național de Kung-Fu, la probele "Non-Contact Sanda", "Tuishou" și "Erjie-Gun Fight" la individual.

Înscrierile au început încă din această săptămână. Pe lângă medalii, sportivii vor lupta și pentru un loc în loturile naționale la aceste probe.

La campionat, pot concura copii de 6-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, cadeți 14-15 ani, juniori 16-17 ani, tineret 16-20 ani, seniori 18-34 ani, la feminin și masculin.

"«Non-Contact Sanda» este o probă de luptă cu originea la Templul «Shaolin» din China. În această formă de luptă sportivă nu se atinge fața adversarului, lupta este cu pumnii, picioarele, salturi și proiectări, dar oferă o protecție totală a sportivilor.«Erjie-Gun Fight» este o luptă sportivă cu bastonul cu două segmente, care provine din zona de sud a Chinei, fiind una dintre cele mai spectaculoase forme de luptă sportivă. «Erjie-Gun» este una dintre cele mai cunoscute arme albe orientale. La campionat se folosește o armă moale, flexibilă și imitativă, nepericuloasă. «Erjie-Gun» este mai cunoscut cu numele japonez de «Nunchaku». «Tuishou» («mâini lipicioase») și este o probă sportivă care provine din stilurile interne și din cele din sudul Chinei. Este o formă de luptă prin care adversarii caută să se dezechilibreze reciproc și cel care se dezechilibrează primul pierde un punct. Din forma aceasta de luptă tradițională au rezultat în timp și alte forme de luptă, care se regăsesc în Judo, Aikido și Sumo", a declarat șef luc. dr. Florin Iordănoaia 6 Duan Kung-Fu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4735 secunde