Au început să apară medaliile constănțene la Naționalele de box

421
Pugilistul Mihai Oprea, de la CS Farul, este primul dintre boxerii constănțeni care și-a asigurat o medalie la Campionatul Național de juniori de la Turceni.

Miercuri seară, în sferturile categoriei 50 kg, Oprea a dispus la puncte de Ilie Dumbravă (BC Arad), succes care i-a adus bronzul, pe care va încerca să-l transforme într-o medalie mai strălucitoare în semifinala cu Adrian Mateș (Constructorul Hunedoara), meci foarte greu însă. Un alt boxer constănțean, Denis Iașar, tot de la Farul, a pierdut în sferturi la Silviu Antohe (BC Arad), la puncte.
Ieri, dintre sportivii dobrogeni, au mai evoluat în sferturi Ionuț Băluță (CS Năvodari), care a încrucișat mănușile, într-o dispută de foc, cu Ștefan Căldăraș (BC Arad), și Marian Nistor (Adan Constanța), care a primit replica lui Marius Horvat (CSM Bistrița), partidă care se anunța și ea viu disputată.
Înaintea galei din sferturi de ieri, arbitrul AIBA Toma Matei, președintele Asociației Județene de Box Constanța, care este delegatul general al galei de la Turceni, a declarat, pentru "Cuget Liber", că "până acum, băieții noștri s-au descurcat binișor. Așteptăm mult de la Ionuț Băluță, component al lotului național, dar avem speranțe îndreptățite și de la alți pugiliști. Păcat că nu a putut participa și Irinel Orăscu, de la BC Adan, campion en-titre, care era în cărți pentru Campionatul European de la Plovdiv. Irinel a suferit însă o intervenție chirurgicală și este acum în proces de recuperare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9473 secunde