Selecționerul Viorel Filimon:

"Avem mereu probleme cu banii"

1167
Selecționerul echipei naționale feminine de tenis de masă a României, constănțeanul Viorel Filimon, a declarat, în Austria, la conferința europeană a antrenorilor, că cea mai mare problemă cu care se confruntă acest sport pe plan intern este lipsa banilor.
"Atât centrele de antrenament, cât și cluburile dau din colț în colț cu banii. E mereu o problemă mare. Trebuie să cumpărăm materiale de antrenament și să facem deplasări la competiții interne și internaționale. Spre exemplu, Cristina Hârâci, de la LPS Nicolae Rotaru CSS - Farul Constanța nu a participat în India, la finalele circuitului de juniori, întrucât nu am făcut rost de bani în timp util. Iar apoi, când am rezolvat această problemă, părinții ei nu au fost de acord să meargă fără antrenor", a spus Filimon.
În acest moment, România, vicecampioană europeană, este una dintre forțele tenisului de masă feminin pe plan continental. Filimon este de părere că echipa de senioare este foarte puternică și unită. La băieți însă, sunt probleme, dar, chiar și așa, tot există câțiva jucători, precum Crișan, cei doi constănțeni, Cioti și Filimon, sau Szocs, care obțin rezultate frumoase. Iar din urmă vin un Adrian Costea, de la Bitrița, un Lucian Mun-teanu sau un Sedan Orazali, de la Constanța.
În calitate de selecționer, Viorel Filimon lucrează bine cu cluburile, cele mai tari centre fiind cele de la Constanța, Bistrița, Slatina și Arad, care furnizează jucătorii pentru loturile naționale. "Avem 60 de cluburi, dar numai zece asigură condiții bune sportivilor", a arătat Filimon.

"Vârsta medie când copiii încep tenisul de masă este șase sau șapte ani. Dar, dacă încep mai devreme, e și mai bine. Cel mai important pas la început este selecția. Următorul pas este să asiguri condiții de dezvoltare și antrenori buni. La clubul meu, avem tehnicieni de top. Chiar jucători de mare valoare, precum Eliza Samara, ajută la antrenarea copiilor de 5-6 ani"
Viorel Filimon

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3523 secunde