În "procesul sibutramina"

Avocatul lui Mutu a cerut reducerea notabilă a pedepsei

2430
Avocatul lui Mutu a cerut reducerea notabilă a pedepsei - 176f1549421af1b218935010077f6432.jpg
Avocatul atacantului Adrian Mutu, Ninno D’Avirro, a declarat, ieri, că apărarea a cerut reducerea notabilă a pedepsei propuse de Procuratura Antidoping a CONI în cazul de dopaj cu sibutramină al fotbalistului român, informează site-ul violanews.com.
"Am cerut reducerea notabilă a pedepsei în baza a trei motive. Onestitatea demonstrată de Mutu, colaborarea sa totală și faptul că a cerut autosuspendarea, deși cea inițială expirase", a spus D’Avirro, după ce a depus memoriul apărării în cazul Mutu, care va fi judecat la 19 aprilie.
Procuratura Antidoping CONI a dispus trimiterea cazului jucătorului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, către Tribunalul Național Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioadă de un an.
Procurorul antidoping din cadrul CONI, Ettore Torri, a considerat că Mutu se află la prima abatere și a cerut suspendarea jucătorului pentru o perioadă de un an, conform articolului 10.4 din codul WADA, care prevede circumstanțe atenuante și posibilitatea reducerii suspendării dictate în cazul unui sportiv depistat pozitiv, dacă acesta poate dovedi cum a intrat produsul respectiv în organismul său și că prin consumarea acelei substanțe nu s-a intenționat creșterea performanțelor sportive.
Adrian Mutu ar fi riscat o suspendare de până la patru ani, dacă se considera că este recidivist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8936 secunde