Baschetul 3X3 cucerește Constanța. Drum bun spre Europene!

271

Articole de la același autor

Cel mai important eveniment internațional al verii dedicat sportului sub panou va avea loc, în acest week-end, la Constanța: turneul de calificare la Campionatul European de Baschet 3x3.

"După trei ani în care a organizat peste 10 evenimente care contează în calendarul FIBA 3x3, Constanța găzduiește în premieră un eveniment internațional dedicat echipelor naționale. Ne bucurăm că am avut susținerea Primăriei Municipiului Constanța și, ca de fiecare dată, am conlucrat excelent la organizare cu Federația Română de Baschet, Direcția Județeană de Sport și Tineret și Sport Arena Streetball", a declarat președintele AJ de Baschet, Andrei Talpeș, în conferința de presă susținută, ieri dimineață, la hotelul Ramada.

Alături de el, s-au aflat Dan Berceanu, secretarul general al Federației Române de Baschet, Radu Petre, reprezentant Sport Arena Streetball și coordonator al evenimentului din partea Federației Internaționale de Baschet, Mariana Solomon, director executiv al DJST Constanța, și Gabriela Mărginean, componentă a lotului național de baschet 3x3 al României și vicecampioană europeană în 2016.

Evenimentul se va desfășura, sâmbătă și duminică, în piațeta Perla din Mamaia, iar în caz de vreme nefavorabilă, meciurile vor fi mutate în Sala Sporturilor din Constanța.

"Sper ca acest turneu să se desfășoare în condiții foarte bune, să avem jocuri spectaculoase și cele mai bune echipe să se califice la turneul final. Având în vedere că naționalele României sunt deja calificate, România fiind țară organizatoare a turneului final la București, sper ca jocurile de aici să fie benefice pentru fetele și băieții noștri", a spus Dan Berceanu.

Tricolorii vor evolua în formula Amedeo Casale, Vlad Cobzaru, Marius Ciotlăuș și Vlad Dumitrescu.

"Turneul va fi unul foarte puternic, cu participarea campioanei mondiale la masculin, Serbia, și a vicecampioanei mondiale la feminin, Rusia. Turneele de calificare cresc în valoare de la an la an. Spre exemplu, week-end-ul trecut, la un eveniment similar în Andorra, Olanda a ratat calificarea la Campionatul European, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, a terminat pe locul 2 la Campionatul Mondial", a declarat Radu Petre.

Evenimentul va fi transmis live pe canalul de You Tube al FIBA 3x3.

Adversare de top pentru tricolore

La feminin, naționala României, vicecampioană europeană în 2016, va avea adversari de top, precum Rusia, care anul trecut a reușit o dublă istorică, titlurile mondial și european, iar anul acest a fost vicecampioană mondială, sau Olanda - argint la ediția din 2017 a Europenelor.

Din lotul care a cucerit argintul în 2016 pentru România, au rămas Gabriela Mărginean și Sonia Ursu. Alături de ele vor evolua Anca Stoenescu, cea mai titrată jucătoare din istoria baschetului românesc, și Gabriela Irimia.

"Suntem bucuroase să jucăm acest turneu acasă și chiar dacă suntem calificate din oficiu, cu siguranță aceste meciuri ne vor fi foarte folositoare. Avem două componente noi în echipă față de lotul cu care am cucerit medaliile de argint în 2016 și vom încerca să le integrăm cât mai bine în jocul nostru la acest turneu, în vederea Campionatului European din septembrie", a spus Gabi Mărginean, căpitanul echipei.

Sesiuni spectaculoase de slam-dunk

Francezul Guy Dupuy, medaliat cu argint în concursul de slam-dunk de la FIBA 3x3 World Cup din Filipine, și americanul Jonathan Clark vor oferi fanilor prezenți la Constanța două sesiuni spectaculoase de slam-dunk, atât sâmbătă cât și duminică.

Sistemul de calificare

Patru echipe se vor califica din competiția masculină a turneului de la Constanța. Sistemul de calificare presupune disputarea competiției până în faza sferturilor de finală, urmând ca echipele învingătoare din această fază să obțină biletele pentru București. În cazul în care România va ajunge în această fază a competiției la Constanța, atunci se vor disputa și meciurile de clasament pentru aflarea locului 5, care se va califica astfel la Europe Cup.

La feminin, primele trei echipe se califică la turneul final, iar în cazul în care România se clasează pe unul dintre primele trei locuri, atunci automat ocupanta locului patru va accede de asemenea la FIBA 3x3 Europe Cup de la București, 14-16 septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8768 secunde