"Bătălia" navomodelelor, la Muzeul Marinei Române

277
Muzeul Marinei Române, alături de Federația Română de Modelism, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și CS Farul Constanța, organizează, în aceste zile, a 28-a ediție a Campionatului Național de Navomodelism Clasa C.

Ediția de anul acesta se bucură de prezența a 60 de sportivi, atât seniori, cât și juniori, din toate regiunile țării, reprezentând cluburi și asociații sportive prestigioase, precum CSM Timișoara, CSU Galați, CSM Suceava, Palatul Copiilor Timișoara, Palatul Copiilor Medgidia, CS Farul și Sportul Studențesc București.

Vizitatorii pot admira peste 200 de modele expuse, care ilustrează o adevărată istorie a navigației mondiale, intrarea în muzeu fiind liberă oricărui pasionat. Sunt prezentate modele ale unor nave celebre din cele mai vechi timpuri până în prezent, precum "Santa Maria", "Bismarck", "Yamato", nelipsind, desigur, nave românești, precum bricul "Mircea".

Festivitatea de închidere și premierea campionilor vor avea loc sâmbătă, 24 iunie, de la ora 14.

Prin organizarea acestei competiții, se continuă tradiția muzeului de sprijinire a activităților de navomodelism din țara noastră, fapt ilustrat și de organizarea, în luna august, a unui alt eveniment similar, expoziția-concurs Cupa "Tomis".

"Navomodelismul este un sport care nu este apreciat la adevărata sa valoare. Sportivii noștri au adus zeci de medalii din concursurile internaționale, dând dovadă de un talent extraordinar. Nu oricine poate realiza aceste machete, ai nevoie de multă îndemânare și cunoștințe tehnice. În spatele unei astfel de machetă stă o muncă titanică, învăluită în pasiune", a declarat Ioana Dumitru, secretar general al Federației Române de Modelism. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3751 secunde