BC Athletic, pregătită pentru meciurile de foc: "Turneul final, un bonus pentru noi"

508

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Constanța este pregătită pentru confruntările din cadrul turneului final al Ligii l, de la Brăila, din perioada 27-29 mai.

Primul duel este programat duminică, 27 mai, de la ora 20, împotriva gazdelor de la CS Cuza Sport. Meciul ar urma să fie transmis pe canalul de facebook al Federației Române de Baschet, însă suporterii constănțeni și-au anunțat prezența în număr considerabil în sala din Brăila.

Celelalte două partide sunt programate luni, 28 mai, de la ora 17.30, contra Științei București, și marți, 29 mai, de la ora 17.30, cu CN "Aurel Vlaicu" București. De data aceasta, partidele vor fi transmise pe Digi Sport.

După un sezon foarte bun, jucătorii și staff-ul tehnic al BC Athletic privesc turneul final de promovare ca pe un bonus, din care vor avea numai de câștigat.

Din păcate, la această oră, situația lui Daniel Mâinea este incertă. Acesta a suferit o entorsă la gleznă în ultimul turneu de baschet 3x3 și se fac eforturi pentru a fi apt la ora partidei cu CS Cuza Sport Brăila.

"Obiectivul nostru a fost să ne calificăm la turneul semifinal. Am sperat mereu că putem să avansăm la turneul final și iată că am reușit. Îl putem considera un bonus", a declarat antrenorul secund al BC Athletic, Bogdan Ivanovici.

De asemenea, "principalul" Alexandru Olteanu nu simte nicio presiune asupra elevilor săi, fiind extrem de curios cum își vor gestiona cei tineri emoțiile în aceste meciuri de foc.

"Ne dorim foarte mult să mergem acolo și să jucăm un baschet bun. Este foarte important pentru jucătorii tineri faptul că au ajuns la un turneu final de asemenea anvergură. Într-un fel, și-au încununat munca depusă în acești ani. Chiar mi-aș dori să văd cum reacționează sub presiunea competiției, cum își vor stăpâni emoțiile. Este foarte important să se dezvolte într-un asemenea mediu competitiv. Întâlnim echipe pe care le-am mai învins în acest an, dar va conta foarte mult forma de moment", a declarat Olteanu.

Vedeta "Gladiatorilor din Tomis", americanul Jeremi Booth, a declarat că se simte 100% pregătit pentru ceea ce va urma la Brăila. "Air Booth" a reușit un sezon foarte bun. A fost decisiv pentru echipa sa, mai ales în finalul de sezon, luminând calea către turneul final.

"Mă aștept să câștigăm meciurile, să văd determinare și muncă multă din partea echipei. Normal că ne gândim la prima poziție. Eu sunt întotdeauna pregătit pentru baschet. Tocmai de aceea sunt un lider, pentru a-mi ajuta întotdeauna echipa. Vom avea parte de meciuri foarte tari și sper să trecem cu bine peste", a declarat Booth.

v v v

Unul dintre cei mai valoroși tineri jucători ai BC Athletic, Andrei Oprean (19 ani), nu este deloc speriat de miza jocurilor de la Brăila. Acesta mizează foarte mult și pe aportul suporterilor constănțeni.

"Turneul final reprezintă o oportunitate pentru noi, cei mai tineri, de a face meciuri bune și pentru a demonstra că formăm o echipă puternică, așa cum am reușit în turneul semifinal. Vom avea trei meciuri de disputat în trei zile și va fi destul de greu. Duelurile vor fi mult mai fizice decât până acum. Nu ne sperie atmosfera de la Brăila. Sunt sigur că vom avea alături de noi un public numeros care ne va susține", a spus Oprean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4929 secunde