Liga I de baschet masculin

BC Athletic se impune în partida cu CSO Voluntari, după un final dramatic

158

Articole de la același autor

Revenire de senzație pentru baschetbaliștii de la BC Athletic Constanța în fața celor de la CSO Voluntari, într-o partidă disputată sâmbătă, la Sala Sporturilor, în cea de-a Xll-a etapă a fazei semifinale a Ligii l. 


Gazdele antrenate de Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici au reușit să recupereze un deficit de 12 puncte în fața echipei din Ilfov, condusă impetuos din teren de fostul internațional Daniel Popescu, și să se impună cu scorul de 74-71 (39-30). 


Constănțenii au început meciul foarte modest. Multă precipitare și nervozitate instalată în tabăra gazdă, fapt ce le-a permis celor de la CSO Voluntari să se distanțeze încet, dar sigur, pe tabelă. Astfel, până în sfertul patru, meciul a fost o continuă goană după egalare pentru BC Athletic. 


Cu doar trei minute înainte de final, eforturile aveau să fie recompensate. Sfârșitul a fost incandescent. Inexistent în primele trei sferturi, americanul Jeremi Booth a renăscut exact când era mai mare nevoie de el. Comandantul legiunii "Gladiatorilor din Tomis" a sunat regruparea prin aruncările de 3 puncte și incursiunile sale. Cu 20 de secunde înainte de ultimul fluier, scorul era 72-71, iar echipa din Voluntari urma să atace. Mingea se încăpățânează să intre în coș, se înalță destul de mult, trei jucători sar să o prindă, Booth este norocosul, un adversar a rămas întins la podea după clinciul format, iar Daniel Mâinea nu îndeplinește decât o simplă formalitate. Scor 73-71 și BC Athletic este cu un pas la turneul final de promovare în Liga Națională. 


Pentru BC Athletic, au marcat: Jeremi Booth (28 puncte), Daniel Mâinea (11), Andrei Oprean (10), Alexandru Liță (6), Adrian Trandafir (5), Andrei Șerban (4), Alexandru Unitu (4), Vlad Mihai (2), Sergiu Ursu (2) și Marius Deconescu (2). 


În runda următoare, BC Athletic va juca pe terenul celor de la CS Cuza Sport Brăila, duminică, 22 aprilie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7121 secunde