Borza şi Sali, în topul mondial al fotbaliştilor U20 întocmit de CIES Observatory

159
Borza şi Sali, în topul mondial al fotbaliştilor U20 întocmit de CIES Observatory - 1-1682581153.jpg

Articole de la același autor

Institutul de cercetare CIES Observatory a analizat progresul înregistrat în ultimul an de 200 de fotbaliști Under 20 din cele mai importante 75 de campionate ale lumii în funcţie de experienţa pe care ei au acumulat-o în partidele oficiale disputate. Au fost aleşi cei mai promiţători 20 de jucători cu vârsta sub 20 de ani pe fiecare post, iar FCV Farul Constanţa este prezentă şi de această dată în clasamentele întocmite.

Astfel, pe poziţia de fundaş stânga, Andrei Borza se află pe locul al treilea, după Alejandro Balde (Barcelona) şi Milos Kerkez (AZ Alkmaar), dar înaintea unor jucători precum Martin Luciano (Newell's Old Boys), Luca Netz (Borussia Monchengladbach) sau Jakub Lewicki (Jagiellonia Bialystok). De remarcat însă că, între cei 20 de jucători aflaţi în acest top, Andrei Borza este cel mai tânăr, având 17 ani şi 5 luni.

Colegul său din lotul Farului Enes Sali are un nou motiv de mândrie. După ce a devenit cel mai tânăr marcator din campionatul României şi cel mai tânăr debutant pentru echipa de seniori a României, experienţa acumulată în partidele disputate din acest sezon l-a propulsat între primii cei mai promiţători 20 de jucători Under 20 pe postul de aripă stânga la nivel mondial.

XXX

În etapa a şasea a play-off-ului Superligii la fotbal, FCV Farul va întâlni pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Partida este programată sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 21.45, în deplasare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3518 secunde