Boxul românesc, în derivă! Scuze în loc de medalii

154
Boxul românesc, în derivă! Scuze în loc de medalii - boxul-1464973741.jpg

Articole de la același autor

Situație fără precedent pentru Federația Română de Box, care, în 2016, împlinește 90 de ani de existență, încununați cu peste 400 de medalii obținute la competițiile internaționale, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene, 64 dintre acestea fiind de aur. 


Întârzierea semnării contractului de finanțare dintre FRB și Ministerul Tineretului și Sportului, pentru parcurgerea etapelor legale necesare prin care părțile să-și reia colaborarea în parametri optimi, au obligat FRB-ul să se declare în impo-sibilitatea de a mai trimite lotul național la Campionatul European, deoarece conturile sunt blocate, iar finanțarea nu se va putea face din bugetul federației, cum este legal. 


Astfel, Campionatul European de tineret de la Anapa (Rusia), ce va avea loc în perioada 6-15 iunie, se va desfășura fără pugiliști români. Singurul lucru care i-a mai rămas președintelui FR de Box, Vasile Cîtea, este de a-și cere scuze față de cei care fac parte din fenomen, pentru situația ingrată în care a ajuns boxul din România. 


"Conducerea FR de Box își cere scuze pentru situația dureroasă a sportivilor de la lot care, fără nicio vină, sunt puși în imposibilitatea de a-și atinge obiectivele. Cerem scuze antrenorilor și conducătorilor de cluburi, care au muncit și au investit în acești copii. Le promitem tuturor că, după acest «moment 0», pentru Campio-natul Mondial de tineret din toamnă vor avea condiții de pregătire, de antrenament și de reprezentarea a României la nivel înalt pe măsura sufletului pe care toți îl pun pentru ca boxul să rămână «nobilă artă»", a declarat Cîtea, pe site-ul FR de Box.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2351 secunde