„Bula epidemiologică”, penetrată! „Vulturi” infectaţi cu virusul Covid-19

100
„Bula epidemiologică”, penetrată! „Vulturi” infectaţi cu virusul Covid-19 - bula-1605712431.jpg

Articole de la același autor

Reprezentativa masculină de baschet a României este de cinci zile în cantonament închis la Bucureşti, unde se pregăteşte în vederea meciurilor cu Polonia şi Spania, din cadrul FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers.

În pofida măsurilor de prevenţie din „bula epidemiologică” creată atât la hotel, cât şi la Arena de Baschet, trei dintre jucătorii convocaţi pentru acţiunea de la Valencia au avut rezultate pozitive la testările Covid-19 comandate de Federaţia Română de Baschet pentru ca antrenamentele să înceapă în siguranţă. Toţi cei trei sportivi au părăsit cantonamentul şi se află la ora actuală în carantină la domiciliile lor.

În paralel, au fost luate măsuri de reorganizare a cantonamentului, astfel că pregătirea naţionalei se va derula în următoarele zile doar cu sportivii care au fost declaraţi vindecaţi (cu istoric Covid-19), în vreme ce restul „vulturilor” rămân în izolare până la o nouă testare.

În aceste condiţii, selecţionerul Tudor Costescu a chemat de urgenţă la lot doi jucători aflaţi pe lista de aştepare, Ştefan Grasu, de la Universitatea Cluj, şi Tudor Gîrbea, de la CSO Voluntari, care au avut rezultate negative în 16 noiembrie şi prezintă istoric epidemiologic.

Pe lista de aşteptare pentru o posibilă convocare de urgenţă la echipa naţională se mai află alţi şapte jucători, printre care şi Iulian Orbeanu, de la BC Athletic Constanţa. Aceştia sunt în prezent la echipele lor de club, şase având rezultate negative la testarea Covid-19 din data de 16 noiembrie, astfel că rămân în continuare în atenţia selecţionerului.

Ţinând cont de recomandările specialiştilor din domeniul medical, joi, 19 noiembrie, după-amiază, întreaga echipă va efectua o testare serologică pentru anticorpi, iar vineri, 20 noiembrie, după-amiază, va fi efectuată o ultimă testare Covid-19 înainte de plecarea la Valencia.

XXX

Naţionala României va evolua la Valencia în cadrul celei de-a doua „ferestre” contând pentru FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers împotriva selecţionatei Poloniei, în data de 28 noiembrie, de la ora 17.30, şi a naţionalei Spaniei, în data de 30 noiembrie, de la ora 20.30, partidele urmând să fie găzduite de arena „Pabellon Municipal Fuente de San Luis”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1435 secunde