Campionatul Național de box senioare, pe plaja din Saturn

1331
1
Campionatul Național de box senioare, pe plaja din Saturn - campionatul-1504104052.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, pe plaja din Saturn, are loc Campionatul Național de box feminin, seniori, tineret și juniori, competiție ce strânge la start cele mai valoroase pugiliste ale României. Peste 110 sportive legitimate la 35 de cluburi sunt pregătite să lupte pentru titlul național. 


Printre marile favorite ale campionatului, se numără și pugilistele antrenate în județul Constanța. Cele mai mari șanse la medaliile de aur le au Lăcrămioara Perijoc (57 kg) și Claudia Nichita (54 kg), multiple campioane naționale, sportive cu dublă legitimare ASM Callatis Mangalia/Steaua București, pregătite de antrenorii coordonatori ai lotului feminin olimpic, Nicu Chioveanu și Adrian Lăcătuș. Valoarea și experiența le obligă pe cele două sportive să lupte pentru medalii, pentru a-și asigura prezența la următoarea ediție a Campionatului Mondial, ce va avea loc, anul viitor, în India, competiția de la Saturn fiind un criteriu de selecție pentru acesta. 


De asemenea, mai sunt prezente la competiție Steluța Duță (48 kg, Steaua București/CSM Buzău), triplă campioană europeană, vicecampioană mondială și multiplă campioană națională, cea mai promițătoare pugilistă a României, Cristina Cosma (20 de ani, 60 kg, Steaua/CSM Bistrița), campioană națională la juniori, tineret și seniori, sau Florina Radu (81 kg, CSM Slatina/Steaua), multiplă campioană națională, vicecampioană europeană și medaliată cu bronz la Mondiale. 


Pentru județul Constanța, medalii mai pot fi aduse și de alte patru sportive, însă concurența este una acerbă. Vor mai fi în concurs Diana Brânză (48 kg) și Zeynep Seghin (50 kg), antrenate la CS Năvodari de Ablalim Ferodin și Marcel Jipeanu, dar și Narcis Sali (75 kg) și Ionela Cotună (66 kg), de la ASM Callatis Mangalia. 


Supervizorii competiției sunt Florin Stan și Toma Matei, președinte al Asociației Județene de Box Constanța. De asemenea, în lotul arbitrilor ce oficializează la Saturn figurează și trei constănțeni: Marius Marga, Vasile Cobzaru (ambii arbitri internaționali) și Adrian Tănase (arbitru național). 


"Chiar dacă boxul românesc a trecut printr-o perioadă mai grea, vă asigur că avem în continuare sportivii valoroși, de care trebuie să avem mare grijă. Sâmbătă, sunt programate finalele la senioare și cu siguranță va un spectacol de calitate. Cred că vor rămâne pe litoral cel puțin trei medalii. Depinde foarte multe și de modul în care s-au pregătit sportivele în ultima perioadă. Ne-am bucura să ne depășească așteptările", a declarat Toma Matei. 


Competiția este organizată de Federația Română de Box, în colaborare cu Asociația Județeană de Box Constanța. 


Comentează știrea

RIKA
1 septembrie 2017
BOX

La ora actuala, Toma Matei este omul care adduce cele mai mari deservicii boxului romanesc!!!. Pana cand ,din boxul romanesc nu vor fi eliminati mafiotii precum:TOMA MATEI ,RELU AURAS,ADRIAN LACATUS,acest sport nu va progresa.Prin ceea ce fac acesti asa zisi oameni de box,cu siguranta duc la DESFIINTAREA ACESTUI VECHI SI FRUMOS SPORT !.Felicit pe fratii ANGHEL de la Calarasi pentru ceea ce fac pentru boxul romanesc!.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Mai 2017
Stire din Sport : După doi ani de suferință
Pagina a fost generata in 0.6355 secunde