Campionii scrimei românești se reîntorc la Constanța

187

Articole de la același autor

Anul trecut, constănțenii au participat la un eveniment foarte important în istoria scrimei românești. Pentru prima dată în orașul nostru, în cadrul Caravanei Scrimei Românești, duelurile s-au petrecut în stradă. Anul acesta, constănțenii se vor putea bucura de un alt spectacol de scrimă, tot în aer liber. 


Pe 17 septembrie, Constanța și alte 10 orașe vor fi gazdele unui eveniment inedit. Federația Română de Scrimă va organiza simultan o acțiune de promovare a scrimei și de atragere a cât mai multor copii către acest sport. Evenimentul va fi asemenea unu flashmob, așa fiind și numit - "FlashMob România 2015". 


În aceeași zi, în 11 orașe din România se vor petrece demonstrații de scrimă, chiar în stradă. Actuali și foști campioni vor lua parte la această activitate, printre care și Ana Maria Brânză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Mihai Covaliu. Obiec-tivul acestui eveniment este atragerea copiilor către scrimă. 


Demonstrațiile vor avea loc în Piața Ovidiu, iar în cazul în care plouă, orga-nizatorii vor muta evenimentul în Sala Sporturilor. Pasionații de scrimă vor putea să fie martori la demonstrații care le vor avea protagoniste pe Maria Udrea (CSA Steaua/floretă) și Ana Maria Constantin (CS Dinamo/spadă). La meciuri, vor lua parte și sportivii și antrenorii de la cluburile din oraș: CSS 1 și CS Farul. 


"Ambele cluburi vor veni cu sportivi de la diverse categorii de vârstă. Invităm con-stănțenii la un adevărat spectacol. Sperăm să vină cât mai mulți copii să vadă frumusețile scrimei. Cu ocazia aceasta, sperăm să putem să îi atragem și în sălile de sport și să îi învățăm tainele scrimei. Pentru sportivii noștri, va fi o adevărată bucurie să le aibă în față pe cele două spor-tive. Va fi o motivație pentru ei ca pe viitor să ajungă cât mai sus. Noi avem sportivi cu potențial și cine știe, poate că la acest eveniment vom găsi și alte talente. Scrima trebuie să revină în atenția constănțenilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenoarea de la CSS 1, Monica Marinescu. 


Spectatorii vor putea face fotografii și vor putea lua autografe de la cele două sportive. Evenimentul este orga-nizat de către Federația Română de Scrimă, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Direcției 


Județene de Tineret și Sport Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2235 secunde