Canotaj: Un echipaj românesc s-a calificat în semifinalele Mondialelor din Coreea de Sud

75

Articole recomandate

Un echipaj românesc, dublu rame fără cârmaci feminin, s-a calificat în semifinalele Campionatelor Mondiale de canotaj academic de la Chungju (Coreea de Sud), duminică, după prima zi a calificărilor, în timp ce alte trei bărci vor evolua în sferturi și recalificări, transmite Agerpres.ro.

Roxana Cogianu și Nicoleta Albu (dublu rame fără cârmaci) au fost cronometrate cu timpul de 7 min 18 sec 47/100, după Marea Britanie (7:15.13) în prima serie.

Petru Codău a terminat al doilea în prima serie la simplu vâsle masculin, cu timpul de 7 min 02 sec 29/100, după neozeelandezul Mahe Drysdale (7:02.07), dar ambii s-au calificat în sferturile de finală.

La dublu rame fără cârmaci masculin, Ionel Strungaru și Toader-Andrei Gontaru s-au clasat doar pe locul 5 în seria a 2-a (6:51.31) și vor evolua în recalificări.

În proba de patru rame fără cârmaci masculin, echipajul format din Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pîrghie și Florin Curuea s-a clasat pe locul 4 în seria a doua, cu timpul de 6 min 08 sec 06/100, urmând să evolueze în recalificări.

România a deplasat în Coreea șase echipaje, celelalte două fiind dublu vâsle feminin (Adelina Cojocariu, Irina Dorneanu) și 8+1 feminin (Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraș, Andreea Boghian, Camelia Lupașcu, Nicoleta Albu, Daniela Druncea), care vor evolua luni în calificări.

Obiectivul delegației României este câștigarea unei medalii la Chungju.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2163 secunde