Litoralul, locul unde turiștii învață să se drogheze

1319
7

Articole de la același autor

Vara aceasta, pentru mulți turiști, distracția pe litoral a însemnat și "testarea" stupefiantelor sau etnobotanicelor. Drept pentru care, Secția de Neuropsihiatrie Palazu Mare a fost luată cu asalt de turiști, mai tineri sau mai bătrâni, care vedeau diavoli

și gândaci, după ce au luat "prafuri pentru râs" sau "otravă de șobolani", cum singuri le-au spus medicilor.

Deși magazinele de vise au fost desființate de doi ani, nu înseamnă că fenomenul etnobotanicelor a dispărut sau este pe cale… Din contră. A continuat să înflorească, însă în mediul on-line. Iar turiștii care au venit, în acest sezon estival, pe litoralul românesc, fie au venit pregătiți de acasă cu pliculețele "magice", fie le-au procurat aici, cert este că au ales să-și amplifice distracția cu aceste substanțe psihoactive. Iar numărul celor care le-au încercat a fost considerabil, ne-au spus medicii din cadrul Secției de Neuropsihiatrie Palazu Mare, unde au ajuns cu toții pentru îngrijiri medicale.

Cel puțin o internare la două zile

"În timpul verii, numărul pre-zentărilor din cauza consumului etnobotanicelor, și a stupefiantelor în general, a crescut de mai bine de zece ori comparativ cu cele-lalte perioade din an. Cel puțin la două zile a fost o internare din cauza acestor substanțe, iar în 99% dintre cazuri a fost vorba despre turiști. Mulți dintre ei au încercat pentru prima dată aceste substanțe. Vin în grup, le aduce cineva un pliculeț sau o țigară, nici nu știu ce au consumat, dar ulterior li se face rău și ajung la spital", ne-a declarat dr. Diana Cîrjaliu-Meliu, șefa Secției de Neuropsihiatrie Palazu Mare. De menționat că turiștii au vârste diferite, dar cei mai mulți sunt tineri și adolescenți.

Prizează "otravă de șobolani" sau "praf de râs"

Întrebați ce anume au consumat, mulți dintre cei ajunși la spital nici nu au știut ce să spună.

"Nu ne spun ce consumă, nu pentru că ar fi secretoși, ci pentru că nu știu. «Otravă de șobolani», «prafuri de râs», așa le numesc, cum au auzit și ei. Cert este că aceste substanțe nici nu ies la testele toxicologice pentru a stabili ce anume au consumat", a mai afirmat medicul.

Halucinații bizare: văd diavoli și gândaci

Iar pentru câteva clipe de distracție la maximum, turiștii plătesc un preț considerabil: ajung la spital, cu o stare generală de rău și simptome asemănătoare schizofreniei.

"Ajung la noi cu simptome precum o starea psihotică, dezorien-tare tempo-spațială, agitați, cu halucinații. Iar cei care încearcă pentru prima dată sau sunt începători în acest domeniu ajung, de obicei, cu o stare fizică mai alterată. Consumul de etnobotanice dă simptome asemănătoare schizofreniei, astfel că, în cazul celor care consumă o perioadă îndelungată, ne punem problema dacă simptomele sunt cauzate de stupefiante sau a coincis cu debutul unei schizofrenii", a mai afirmat dr. Cîrjaliu-Meliu.

Acești pacienți sunt și greu de stăpânit, căci majoritatea dintre ei au halucinații dintre cele mai bizare.

"Mulți încearcă aceste produse pentru senzațiile pe care le pro-voacă, pentru că vor să se relaxe-ze, să vadă norișori și fluturași. Ei bine, trebuie să se știe că halu-cinațiile, tipul și conținutul lor, sunt influențate de personalitatea și intelectul subiectului.

Astfel, cei cu un intelect ridicat vor vedea lucruri frumoase, în vreme ce persoanele cu un IQ scăzut, cu înclinații psihopate, care au dezamăgiri pentru că nu au realizat nimic în viață, vor vedea lucruri urâte. Iar cei mai mulți dintre cei care încearcă aceste produse sunt persoane cu probleme, motiv pentru care au halucinații dizarmanice. Când ajung la noi, văd gândaci, diavoli, drăcușori", a explicat medicul psihiatru.

Menționăm că nu este sfârșit de săptămână în care jandarmii care patrulează în sudul litoralului, și în special în Vama Veche, să nu surprindă turiști care se droghează. Pe numele tuturor au fost întocmite dosare penale. 

Comentează știrea

unu
26 august 2013
pai

de ce credeti ca primarele drogat face atita reclama la Mamaia? Sa-si vandda drogurile ... (Acum ca a ajuns sultan iar fiul doar soldat in garda...- ciudat, si cand era nazist, fiul era tratat la fel... unu' general, altul soldat...- Mazare are obssesii si clar nu e baiatul sau; -vedeti diferentele fizice dintre ei, mai ales fata si scheletul -osatura- ca si conformatia generala a corpului-. La incheierea circului -speram definitiva-, faceti socotelile: cati bani au costat maniile primarului si ce profit au adus. Mamaia a avut mai multi turisti ca anul trecut? S-au facut mai multe vanzari? Oficial, vedeti declaratiile patronilor pe profit etc... Merita sa se cheltuie atitia bani? Si... merita, sau nu, nu i-a spus nimeni primarului ca astfel de activitati se fac numai cu profesionisti? El e circar sau primar? Care e profesia lui? Daca ii place atit circul, sa lase primaria si sa se dedice activitatilor iubite! Acum are si avere... Deci poate face ce vrea.)

Lucia
26 august 2013
Importanta unui vot

Primarul Constantei si-a descoperit in sfarsit ...vocatia;aceea de actor sau animator.In nici un caz,primar. ! Vinovat ,nu este el,pentru ca face ceea ce ii place.Vinovati sunt toti cei ce l-au votat ,pentru ca nu au facut diferenta intre primar si circar. Pentru ca un pachet venit ,atentie nu din buzunarul primarului ci din contributiile celor cocosati de taxe si impozite,le-a intunecat atat mintea cat si constiinta. Iar cea mai mare vina o poarta ceilalti care,n-au mers la vot,dintr-un motiv sau altul.

NyKu
26 august 2013
Proiect de lege

Sa se legalizeze doar pentru destepti ! Iti faci testu de inteligenta, si cu hartia ce atesta ca ai IQ mediu sau ridicat poti sa-ti iei ce marfa vrei, de la iarba la pastile sau praf vei avea doar experiente minunate, garantat. Norisori, fluturasi......as face un film de groaza pe ideea asta.

Vici
26 august 2013
Articol prost

Nici nu stii sa scrii corect.. nu cred ca mai e nevoie sa iti spun unde ai gresit, sau poate e... totusi "cele-lalte" = celelalte varianta corecta, relaxe-ze=relaxeze ... mai mult nu mai am de zis. Ar trebui sa fii concediat esti prea prost pt meseria asta. In al doilea rand pentru astia care il blameaza pe Mazare pt consumul de droguri nu stiti nimic, peste tot se consuma droguri numai ca pe litoral este DENSITATEA POPULATIEI MAI MARE si predomina tineretul... de aici si mediatizarea consumului. In al treilea rand distrati-va voi fara nimic si lasati drogatii sa se distreze cum cred ei mai bine asa cum si voi vreti sa fiti lasati in pace.

Tomitanul
26 august 2013
Carnaval si la iarna

Pacaliciul travestit Mazare poata sa faca si un carnaval in timpul iernii pt. mancatorii de hamsie si pufuleti din toata Romania.Chiloti marca Bote din piele de ren , bichini din coada de urs polar, care alegorice trase de maidanezi, si peste tot sa troneze bufonul afumat mascat intr-o foca ce inoata intr-un vas de wc.Ca sa fie toata lumea in delir mai baga si dansul pinguinului.Mai indeamna si lumea sa-l voteze ca e destula "zapada" in jur(, sa vezi trai pe drogati!)Aleluia!

viva
21 octombrie 2013
sms

Iti doresti un venit de cateva sute Euro pe luna ? Recrutam colaboratori ambitiosi si seriosi pentru o activitate online si part-time platita intr-un mod performant. Asiguram seriozitate maxima. Se ofera BONUS de bun Venit! Inscriere GRATUITA ! Dupa inregistrare Informatii detaliate veti primii pe Email. Mai multe informatii gasiti aici.>> http://bit.ly/1aSrviH

fake hermes jacket
21 noiembrie 2013
fake hermes jacket

fake hermes pocket square Stiri Eveniment : Litoralul, locul unde turiștii învață să se drogheze | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake hermes jacket http://www.tjpartnertryk.dk/images/hermes-wide-enamel-bracelet-replica.html

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Stire din Eveniment : A vrut să se răcorească cu…droguri
Pagina a fost generata in 1.4465 secunde