Șpaga de la "Ion Bănescu", în atenția ministrului Pricopie

322
Șpaga de la

Articole recomandate

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că a cerut Parchetului un inventar al tuturor dosarelor aflate în lucru privind fraude la bacalaureat, atât cele deschise după examenul din iunie-iulie, cât și cele din anii anteriori, precizând că vrea să se asigure că legea se aplică în fiecare caz. Pricopie a spus, ieri, într-o conferință de presă, că atunci când va veni de la Parchet această situație, va fi făcută o analiză pe fiecare caz în parte. 

Ministrul Educației a mai spus a cerut atât situația dosarelor deschise după sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat, cât și cauzele din anii anteriori, precizând că sunt și dosare mai vechi în care nu știe să existe decizii.

Remus Pricopie a precizat că atunci când o persoană este arestată într-un dosar, contractul acesteia de muncă este suspendat imediat.

Într-unul din dosare, în 21 august, procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată pe președintele, vicepreședintele și membrii comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Bănescu" din Mangalia, precum și doi elevi și doi părinți, fiind acuzați de dare și luare de mită pentru fraudarea examenului susținut în iunie-iulie.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanței, că în cursul lunii iulie - iulie, Gheorghe Amza, pre-ședintele comisiei de bacalaureat de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu", a primit mită, prin intermediari, de la mai mulți candidați la examen, suma totală de 3.000 de euro și contravaloarea cazării într-un hotel din stațiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, și a serviciilor de masă, pentru a-i ajuta să promoveze fraudulos proba la disciplina chimie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 August 2013
Stire din Cultură-Educație : BACALAUREAT 2013/  Încep probele grele
Pagina a fost generata in 0.9116 secunde