Care sunt speranțele gimnasticii constănțene pentru JO 2016

350
Care sunt speranțele gimnasticii constănțene pentru JO 2016 - gimnastica19-1351012578.jpg
Săptămâna aceasta, la Deva, va avea loc Campionatul Național de gimnastică la individual compus pentru junioare (10-14 ani), eveniment la care și-au anunțat deja prezența și CS Farul, și CSS 1 Constanța.


Competiția va avea o miză importantă: selecționarea sportivelor în vederea alcătuirii lotului ce va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Loturile naționale se reașează, iar Federația Română de Gimnastică va studia cu atenție evoluția micilor gimnaste la acest concurs. În funcție de rezultate, la final, "norocoasele" vor fi introduse într-un stagiu de pregătire pe o perioadă de patru ani. 

De la Constanța, au fost luate deja în vizor câteva fete: Maria Holbură și Laura Tofan (CSS 1), două gimnaste frumoase, cu execuții promițătoare la toate cele patru aparate. 

La Campionatul Național pe echipe, care a avut loc în iunie, la Constanța, Maria a fost a doua gimnastă din concurs, după Georgiana Juravle (CS Farul), care a prezentat săritura stând salt grupat înainte. Cele două au primit și burse din partea Comitetului Olimpic Român. 

"Federația ne-a văzut în vară, când s-a concurat pe echipe, însă acum, fiecare fată luptă pentru ea. Cine lasă o impresie frumoasă și demonstrează că are un bagaj de cunoștințe important și dificil pășește în următoarea etapă", ne-a spus prof. Mirela Szemerjai, antrenoare la CSS 1. 

CS Farul va participa, de asemenea, cu o grupă promițătoare de gimnaste, printre acestea numărându-se Corina Găianu, Carmen Glăvan, Ana-Maria Pașa și Kathlen Coman, care au obținut, vara trecută, primul loc pe echipe. 

O altă sportivă de la CS Farul, Teea Milea, a impresionat astă-vară la sol și bârnă, iar Iulia și Mălina Milea, Aida Budac și Raluca Brutaru, de la CSS 1, anunță o prestație frumoasă în special la paralele și sol. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5269 secunde