Câștigător la Raliul Dakar, primit cu tort și aplauze la locul de muncă

215
Câștigător la Raliul Dakar, primit cu tort și aplauze la locul de muncă - ddd-1579700217.jpg

Articole recomandate

Motociclistul Emanuel Gyenes, câștigătorul clasei "malle moto" de la Raliul raid Dakar 2020 (piloții fără asistență tehnică), a fost primit miercuri de colegii de muncă din municipiul Satu Mare în aplauze, și cu tort, el spunând că a reușit în acest an exact ceea ce și-a propus. "A fost un Dakar foarte reușit pentru mine, exact așa cum mi l-am imaginat când am plecat. Chiar nu am avut nicio problemă tehnică foarte gravă care să-mi ia mult să o remediez și să repar motocicleta. În primele zile nu am mers foarte tare, erau zone foarte periculoase, era foarte multă piatră și unde simțeam eu că era zonă periculoasă să cazi, chiar am redus viteza destul de mult, mergeam la sigur fără să îmi asum riscuri mari. N-am avut căzături multe și nici nu au fost mari, pot să zic că a fost un Dakar la sigur", a declarat Emanuel Gyenes.

El a spus că a avut două probleme cu motocicleta, una la toba de eșapament și o pierdere de ulei, dar a reușit să le rezolve pe ambele, fără să piardă mult timp. "În Arabia Saudită traseul este foarte bun. Ceea ce nu mi-a plăcut mie și i-a dezamăgit și pe ceilalți concurenți a fost că cei din Arabia Saudită parcă nu prea sunt curioși de sport, nu au fost spectatori. Noi încercam să îi comparăm cu cei din America de Sud, care se știe că sunt iubitori ai sportului, nu contează ce sport, orice le place. Aici a fost chiar contrariul, nici la start, nici la finiș nu au fost spectatori, m-am simțit de parcă aș fi la un concurs oarecare, care nu este mediatizat. Temperaturile sunt mult mai bune în Arabia Saudită, deși dimineața era frig, când intram în zona specială erau 20 de grade și o temperatură perfectă, poți să faci sute de kilometri, decât să stai în 49 de grade cum e în America de Sud, unde e foarte cald", a mai spus motociclistul.

Sătmăreanul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe 29 la general, și a câștigat clasa ''malle moto''. El a fost la cea de-a zeceaa participare la Dakar, având în plan participarea și la ediția din anul 2021.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4893 secunde