Tenismanul "veteran" Bebe Almășan se întreabă:

"Cine ridică ștacheta în tenisul masculin românesc?"

448
Înscris în calendarul ITF Seniors Circuit, Turneul Internațional de Veterani al României, se desfășoară, în aceste zile, pe terenurile de la Tenis Club Idu din Mamaia, cu participarea a aproximativ 200 de sportivi. Acest concurs încheie, practic, sezonul de vară.

Ieri, întrecerile erau în toi, jucătorii punându-și în valoare măiestria loviturilor. Cei prezenți au putut gusta din plin schimburile extrem de spectaculoase și, uneori, anumite momente comice.

Câștigător obișnuit al întrecerii, Bebe Almășan, reprezentantul Germaniei, nr. 293 mondial, a declarat, pentru "Cuget Liber", că de fiecare dată revine cu plăcere la Constanța: "Este un turneu de foarte bună calitate și, an de an, revin aici, unde mă întâlnesc cu prietenii mei. În ceea ce privește tenisul românesc, sunt lucruri care mă îngrijorează. Dacă, la fete, stăm destul de bine, aici având sportive de valoare, de genul Simonei Halep, la băieți, situația se schimbă. De la Andrei Pavel încoace, nu a mai apărut niciun jucător de simplu care într-adevăr să ridice ștacheta tenisului românesc. Față de străini, nouă ne lipsește organizarea".

Tenis Club IDU, din nou la înălțime

Directorul turneului, Marian Sandu, ne-a declarat că Internaționalele de Veterani ale României sunt împărțite pe opt categorii de vârstă la simplu și patru la dublu la masculin, respectiv, pe trei categorii de vârstă la feminin.

"Avem sportivi care reprezintă Germania, Republica Moldova, Italia și Canada. Câștigătorul turneului va primi 60 de puncte în clasamentul general. Este, într-adevăr, o com-petiție reușită", a spus Marian Sandu.

Premiile oferite de organizatori: tricouri, șepci, prosoape de plajă, vouchere de reducere în magazinele Mobexpert Constanța, cupe și medalii.

Marian NEDELEA

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2881 secunde