Cine sunt micii regi ai Cupei Primăverii la șah

1518
7

Articole de la același autor

Week-end-ul trecut, la Complexul Cleopatra din Mamaia, a avut loc competiția de șah pentru copii și juniori Cupa Primăverii, ajunsă la ediția a lll-a. 


Ideea organizării acestui concurs a venit la inițiativa președintelui CS Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan, care a vizat aducerea în forma sportivă de vârf a juniorilor participanți la Campionatul Național. 


"Anul acesta, având în vedere schimbarea calendarului competițional al FR de Șah, obiectivele au fost atragerea către sportul minții a unui număr cât mai mare de copii, precum și o pregătire generală a jucătorilor legitimați", a explicat președintele Chirondojan. 
În acest context, s-au remarcat, pe lângă participanții de la cluburile tradiționale din județ, și copiii de la noul Club Sportiv Juniorul Constanța, afiliat, recent, la Federația Română de Șah. 


"Așteptăm de la aceștia rezultate cât mai bune la viitoarele concursuri, având în vedere condițiile foarte bune de antrenament de la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde beneficiază de o sală pusă cu generozitate la dispoziție de către conducerea instituției", a declarat președintele Asociației Județene de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache. 
v v v


Aproximativ 100 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, au participat la cele trei concursuri distincte: U8, U10 și U16. După disputarea celor nouă runde în sistem elvețian, clasamentele generale au fost următoarele: 


La U8 - 1. Ilinca Criveanu (Fianchetto), 2. Rareș Ștefan Satmarii (Fianchetto), 3. Edward Andrei Focșa (Palatul Copiilor). Premii speciale la U6 au primit: 1. David Islai (Palatul Copiilor), 2. David Banu (Fianchetto), 3. Robert Bicu și Vladimir Mates (ambii Palatul Copiilor). La fete, au mai fost premiate Nicole Alexandra Mentel (Palatul Copiilor) și Maria Eșanu (Noua Generație Mangalia). Cel mai tânăr participant a fost Victor Szente (N.G. Mangalia), 4 ani. 


La U10 - 1. Alexandru Dincă (N.G. Mangalia), 2. Eduard Cotoros (Fianchetto), 3. Andrei Cristian Jitea (Fianchetto). Premii speciale: U9 - Radu Carac (Genius Galați), 2. Andrei Ștefan David (Fianchetto), 3. Luca Popescu (Mangalia). La fete: 1. Maria Criveanu (Fianchetto), 2. Daria-Alexia Trandaf (N.G. Mangalia), 3. Teodora Gavrilă Dima (Fianchetto).


La U16 - 1. Radu Dincă (N.G. Mangalia), 2. Deniz Edvin Menlibai (Palatul Copiilor), 3. Ștefan Bogdan Rață (N.G. Mangalia). Premii speciale U14/16 - 1. Robert Stan (Palatul Copiilor), 2. Roberto Ghiță (CSS Medgidia), 3. Ispas Mihai (Fianchetto); U12: 1. Abseleam Berkan (N.G. Mangalia), 2. Răzvan Broatec (N.G. Mangalia), 3. Octavian Borea (Palatul Copiilor). Fete: 1. Karla Bu-reta (Techirghiol), 2. Maria Cătălina Ciobanu (Fianchetto), 3. Elis Emin (N.G. Mangalia). Primii doi clasați au terminat umăr la umăr competiția, cu 8 puncte din 9 posibile, la distanță de cel de-al treilea clasat, cu 6,5 puncte. 
Toți concurenții au fost premiați cu trofee, medalii și diplome. 


Comentează știrea

Capablanca
5 aprilie 2017
sah

CÂRNATULE ai antrenat sute de copii și toți s-au lăsat de șah după 18 ani. Nu crezi că ești TOTAL INMOMPETENT ?

Papagal
5 aprilie 2017
mat

Lasă-ne! Lasă-ne! Lasă-ne!

Stelica
5 aprilie 2017
pat

Toni este cel mai prost antrenot din lume!

Keres
6 aprilie 2017
sah

Iulius este nebun! La un turneu international a jucat mai multe mutari cu doua dame in minus!

Tal
6 aprilie 2017
Atentie

Parinti si copii! Evitati personajul numit "Baronul". Este un mos nebun care se crede antrenor. A avut un elev care a inebunit si a murit; se numeste Modoran.

Carlsen
11 aprilie 2017
sah

ESCROC in costum cauta sponsori! Raspunde la numele de TONI.

Karpov
14 aprilie 2017
mat

Evreul! Evreul! Evreul!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4422 secunde