Săli și terenuri zac nefolosite la Palatul Copiilor, iar elevii se plimbă prin mall

6242
9
Săli și terenuri zac nefolosite la Palatul Copiilor, iar elevii se plimbă prin mall - fondsalisiterenuri-1487610703.jpg

Articole de la același autor

Scandalul legat de evacuarea Clubului sportiv Tomis Kart din curtea Palatului Copiilor din Constanța, fapt care s-a petrecut în urmă cu o săptămână, este departe de a se fi încheiat. Și nu neapărat pentru că Judecătoria Constanța a dispus, în data de 15 februarie, suspendarea provizorie a executării silite… mult prea târziu, ea petrecându-se deja pe 13 februarie.


Înarmat cu două dosare voluminoase de acte în original sau copii, Gheorghe Băcioiu, vicepreședintele Fundației Tomis Kart, ne-a vizitat zilele acestea la redacție pentru a ne dovedi bunele sale intenții, în ciuda faptului că a fost acuzat că și-ar dori să continue o activitate comercială.
Mai mult, printr-o adresă înregistrată cu nr. 73 din 16.02.2017, Clubul Sportiv Tomis Kart solicită conducerii Palatului Copiilor acordul de a "desfășura cursuri de inițiere și pregătire în cadrul școlii noastre de karting, acestea fiind cu titlu gratuit, cu karturile din dotare și personal calificat(…). La data de 27.09.2016 am depus adresa nr. 55 către Palatul Copiilor Constanța și nici până în pre-zent nu s-a primit răspuns la solicitarea noastră privind poziția consiliului de administrație al instituției pe care o conduceți".

Cum la alții se poate


Pentru a afla dacă într-adevăr legislația este atât de… draconică încât Palatul Copiilor din Constanța nu va mai "supraviețui" decât din fondurile de la Ministerul Educației, am contactat câțiva directori de palate din țară. De la Cluj, prof. Lenuța Chiș, noul director, ne-a declarat: "În compartimentul nostru de autofinanțare avem închiriate spații pentru pensiunea Palatului și mai avem bazinul de înot și sala de sport pe care le mai închiriem, printr-un contract prevăzut pe o perioadă temporară, nu de ani. Cu ora sau cu ziua, de genul acesta", ne-a lămurit directorul clujean. Și la Sibiu se practică parteneriatele, după cum am aflat de la directorul Daniel Vecsei, Palatul Copiilor având un cerc de limba japoneză, respectiv chineză unde predau profesori voluntari. "Nu văd de ce nu s-ar putea ca și domnul cu kartingul să fie primit atâta timp cât o face în folosul copiilor, fără alte pretenții", a adăugat directorul sibian. Cât despre închirierea de spații, nu se pune problema întrucât funcționează într-o clădire retrocedată.

"Eram singurul club din sud-estul țării!"


Cu aceeași tristețe, Gigel Băcioiu își urlă dreptatea: "Întrunim toate condițiile, iar de la Inspectoratul Școlar, doamna Bucovală ne-a îndrumat să ne adresăm conducerii Palatului Copiilor. E vorba de destinele acestor copii. E mare păcat! Vă spun cu mare amărăciune și nu sunt vreun nostalgic comunist. Am copilărit în curtea aceea, căram sticle și borcane ori maculatură că așa se proceda pe vremea aceea. Pomi sunt și de mâna mea sădiți acolo. Și copilul meu a copilărit tot în acea curte. Dar nepoții de ce nu mai au acest drept? Ce facem cu copiii aceștia. Îi ducem să facă în mall karting pe tabletă, virtual. Nu-i păcat! Plus de asta am demonstrat că am avut rezultate deosebite, nu am trecut precum gâsca prin apă". 


Întrebat dacă se consideră o victimă la fel cum s-a întâmplat și cu Clubul de înot Laguna, vicepreședintele a răspuns: "Poate mai mare, și sunt departe de a face această declarație doar ca să-mi urmăresc interesul. Acei copii de la înot au mai avut unde să migreze, dar karting nu mai au unde să se ducă, pentru că eram singurul club din sud-estul țării.

Nu-i păcat să-l distrugem? Care-i interesul?".


v v v


Vom reveni asupra subiectului cu documente care ar putea face dovada interesului pe care l-ar avea autoritățile locale.


Comentează știrea

Cetatean
21 februarie 2017
European

De ce nu se toarna un asfalt pe terenurile de handbal si baschet. De ce nu se pun panouri de porti de handbal/baschet? de ce nu se toaleteaza gardul viu din jurul terenurilor despre care vorbesc? de ce s-au distrus terenurile de tenis (4 la numar) pentru a se face un patinoar care functiona doar 2-3 luni pe an si acum este inca un loc parasit? Nu s-a facut nimic pentru comunitate, nu se zbate nimeni pentru copiii care nu isi permit sa plateasca cursuri la asociatii private pe anumite ramuri de sport. Totul e pe bani, iar statul nu face nimic pentru copiii acestei comunitati. RUSINE INCOMPETENTILOR

Alt cetațean
21 februarie 2017
Vraja Mării

Si ce ar fi de mirare? Stapanirea instalata cu votul inconstient al constantenilor cu dor de PSD pe care au girat-o in speranta de mai bine, Constantinescu Mazare & cei inca in libertatea promisa de Dragnea sa bage mana cum le place in buget au si anuntat de la inceput ca sopul lor era sa ii aduca pe tineri sa se plimbe prin City Mall, sa lase dracului scoala, si in niciun caz prin parc. Acum ei sunt la puscarie si mai sunt inca unii in drum spre, bine ca nu au apucat sa betoneze toate parcurile, asa ca mai este speranta. Iar pentru cetateanii care vor sa le faca statul ceva, sa se uite mai bine la ce vor ei nu la vrea statul, ca guvernele au si ele viata lor, astia de acum habar nu au despre ce vor cetatetii cam au urechile infundate de hotiile lor. Ati bagat de seama cate constructii s-au ridicat pe nisipul plajelor in ultimii 15 ani? Cate constructii se pradiuesc prin oras sub grija autoritatilor? Ca domeniul bulibasei Mazare pe malul lacului este bine -mersi ? Sa auzim de bine.

jj
21 februarie 2017
jj

Articol platit! Nu zice nimeni cat plateau chirie. cati lei/euro /mpatrat. Probabil ffff putin. Nu te primea nimeni gratis, nu era firma de binefacere. Pt cateva ture, plateai ceva banuti, pt niste carturi amarate si asfalt rupt. N-au investit nimic si vor tot moca.

Investitie zero
21 februarie 2017
profit maxim

exploatare si santaj emotional maxim. In afara de niste cauciucuri care trebuiau demult trimise la reciclat nu depozitate de-alungul pistei, care e investitia acestui domn ? Pista e aceeasi ca acum 20 de ani. Poate singura diferenta e ca au disparut gradinile de zarzavat improvizate in proximitatea pistei de angajatii palatului.

Cetatean
21 februarie 2017
Afacere de familie pe dotarea copiilor

Scoala de karting, intotdeauna a fost contracost min 600 lei 10 sedinte de 20 min se poate dovedi cu facturi emise de Tomis kart, inchiriere contra cost karturi agrement -nu e activitate comerciala?-vanzare bauturi racoritoare - nu e activ comerciala-. 30 copii x 600 lei , 18000 lei luna - oare e activitate comerciala?

Alt cetatean
21 februarie 2017
Jecmanitorul de parinti Bacioiu

Chiria platita de acest domn Bacioiu si a lui Fundatie si Club sportiv Tomis Kart era mareata suma de 1000 lei luna. Da, nu este gresit 1000 lei (zece milioane vechi), asta este tariful din contractul valabil pana in 2014.

Gigel
21 februarie 2017
Excroc cu chip de inger.....

Se doreste pastrarea "scolii" de karting, doar ptr profit, pentru a selecta parintii cu posibilitati materiale, in vederea stoarcerii lor de bani. D-l Bacioiu cere parintilor pentru participarea la 2 zile de concurs 1500 euro/ copil . ASISTENTA TEHNICA cica. Exista facturi fiscale ptr aceste sume, dar si sume platite la negru acestui BINEVOITOR al kartingului Constantean

Robert
21 februarie 2017
Karting

Stimate d-le reporter, incercati sa ascultati si opiniile parintilor care au trecut cu copiii pe la karting la Tomis kart , pentru a intelege opinia publica mai bine " bunele intentii" ale celor de la Tomis kart

Robert
22 februarie 2017
Karting

In cadrul tuturor celorlalte Palate ale copiilor din alte orase ( vezi Resita, Carei, Bacau, Vaslui, Oradea etc) exista sectie de karting de care raspunde un angajat(prof karting) al Palatului copiilor. Deasemenea exista Campionatul de karting scolar, campionat ce se desfasoara conform REGULAMENTULUI elaborat de Ministerul Educatiei. La Constanta, sectia de karting a fost desfiintata IN MOD EXPRES pentru ca Fundatia Tomis kart sa poata prelua activitatea de karting si sa o transforme in AFACERE pe spatele copiilor. Constanta in ultimii 5 ani nu a dorit sa participe in Campionatul de karting scolar, deoarece acolo nu sunt costuri iar parintilor nu le pot fi cerute colosalele sume cerute de Tomis Kart. ( clasa PUFO 6-9 ani 15 000 euro pentru 6 concursuri, clasa MINI 9-12 ani 30 000 euro ptr 6 concursuri.) Sumele mentionate se gasesc in oferte cu antet TOMIS KART, pot fi probate. Sectia de karting din cadrul Palatului Copiilor ar trebui reinfiintata, pentru a beneficia GRATIS copii de baza materiala a Palatului, nicidecum de CONTRACT DE INCHIRIERE ptr un privat ce incearca sa pacaleasca opinia publica, ca acum doreste sa tina cursuri gratuie de initiere in karting. Doreste sa reia activitatea de dinainte cu orice pret. Inchei prin a intreba ce sportiv fara posibilitati financiate a sustinut D-l Bacioiu si Tomis kart

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5421 secunde