Cîțu: OUG privind implementarea programului „Din grijă pentru copii", adoptată de Guvern

229
Cîțu: OUG privind implementarea programului „Din grijă pentru copii

Articole de la același autor

Prim-ministrul Florin Cîţu transmite că în şedinţa de guvern de miercuri a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru implementarea programului "Din grijă pentru copii".

"În şedinţa de guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură săptămâna trecută. Este vorba despre ordonanţa de urgenţă privind aprobarea şi implementarea Programului Naţional de suport pentru Copii, în contextul pandemiei de COVID-19, 'Din grijă pentru copii' - un proiect la care eu am ţinut foarte mult şi o felicit pe doamna consilier (Mădălina Turza, consilier de stat - n.r.) că a reuşit să îl ducă la bun sfârşit. Cu toţii vom beneficia, ca societate, de acest proiect", a arătat Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.


De asemenea, programul îşi propune contractarea a peste o mie de psihologi pentru şcolile marginalizate.

"Din grijă pentru copii" are în vedere, printre altele, şi înfiinţarea camerelor de audiere a copiilor victime ale infracţiunilor la nivelul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi o procedură unitară de audiere, dar şi crearea unui număr unic la nivel naţional pentru urgenţe legate de copii, care ar putea fi funcţional până la finalul anului.

Potrivit Agerpres, pe 14 septembrie, Mădălina Turza preciza că proiectul se va întinde pe o durată de 2 ani şi va avea un buget de aproape 6 milioane de euro. Ea menţiona că vor fi acordate 70.000 de ore gratuite de consiliere psihologică şi psihoterapie pentru copiii identificaţi cu tulburări psiho-emoţionale generate de pandemia de COVID-19


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4433 secunde