CM Fotbal Qatar 2022. Cine sunt cele trei femei care vor arbitra meciuri la Campionatul Mondial

243
CM Fotbal Qatar 2022. Cine sunt cele trei femei care vor arbitra meciuri la Campionatul Mondial - ca-1668793786.jpg
Salima Mukansanga (Rwanda), una dintre cele trei femei arbitru care vor oficia partide masculine în premieră la un turneu final al Cupei Mondiale, în Qatar, susţine că ele au fost alese nu doar pe baza sexului lor ci datorită faptului că merită această şansă, transmite Reuters, potrivit Realitatea


Japoneza Yamashita Yoshimi şi franţuzoaica Stephanie Frappart sunt celelalte două femei arbitru selectate pentru Cupa Mondială, care debutează duminică cu meciul Qatar - Ecuador din Grupa A.

''Noi suntem aici pentru că merităm să fim aici. La noi în confederaţie sau la noi acasă este un alt nivel, aşa că aici este cel mai înalt nivel al fotbalului. A fi aici înseamnă că noi merităm să fim aici, nu este o schimbare sau nu se întâmplă pentru că noi suntem femei'', a declarat Mukansanga, vineri, la Doha.


Americanca Kathryn Nesbitt, arbitru asistent, a adăugat că s-a simţit binevenită în lotul arbitrilor pentru Mondialul din Qatar: ''Ne simţim ca şi cum suntem o singură echipă aici, nicio diferenţă între bărbaţi şi femei''.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1934 secunde