Constănţeanca Andreea Ana, învinsă în calificările Mondialelor U23 de la Pontevedra

149
Constănţeanca Andreea Ana, învinsă în calificările Mondialelor U23 de la Pontevedra - 1-1666267673.jpg

Articole de la același autor

Luptătoarea constănţeană Andreea Beatrice Ana a ieşit prematur din lupta pentru medalii la Campionatele Mondiale de seniori U23, competiţie care se desfăşoară, în această perioadă, în Spania, la Pontevedra.

Sportiva formată la CS Mangalia, sub îndrumarea antrenorului Marian Oancea, a evoluat la categoria 55 kg, însă, deşi se număra printre principalele favorite, a fost învinsă (1-4), în calificări, de Elnura Mammadova, din Azerbaidjan.

Nici Ştefania Priceputu nu a avut mai mult succes. În limitele categoriei 50 kg, ea a trecut (3-0) în calificări de Maral Tangirbergenova (Kazahstan), dar s-a oprit în optimi, după confruntarea cu turcoaica Zehra Demirhan. Titlul mondial şi-l vor disputa Mihaela Samoil (Republica Moldova) şi Moe Kiyooka (Japonia).

La categoria 59 kg, Ana Maria Puiu a avut un meci greu în optimi cu Egbru Dagbasi, turcoaica având câştig de cauză, 6-5, iar la categoria 53 kg, Beatrice Ferent nu i-a făcut faţă Marianei Draguţan, moldoveanca urcând în optimi după un clar 5-0.

Singura veste bună vine din partea Larisei Niţu, care s-a calificat în semifinalele categoriei 72 kg, după două victorii spectaculoase: 4-1 cu Alexandra Zaitseva (Kazahstan), în calificări, şi 4-2 cu Maria Fernanda Ceballos Cuenu, din Columbia, în sferturi. Pentru a ajunge în marea finală, Larisa Niţu va trebui să o învingă pe americanca Amit Elor.

În competiţia masculină, la categoria 55 kg, stilul greco-romane, Denis Mihai a acces în semifinale, fază în care a fost învins (4-9), de iranianul Poya Soulat Dad Marz, cel care avea să cucerească finalmente medalia de aur. Românul a luptat apoi pentru bronz, dar nu a prins podiumul, adversarul din meciul decisiv, turcul Ahmet Ekrem Taskinoglu, impunându-se cu 8-3.

Cel de-al doilea reprezentant al României la greco-romane, Ionuţ Goşa, a pierdut încă din calificări, 3-4 cu iranianul Ali Ramezanali Abedidarzi.

XXX

Delegaţia României participantă la Campionatul Mondial de lupte pentru veterani de la Plovdiv (Bulgaria) a revenit acasă cu cinci medalii - două de aur, două de argint şi una de bronz.

Csaba Fazakas şi Adrian Recorean şi-au adjudecat titlurile de campioni mondiali, Dan Ştefan Popa şi Cosmin Podar au devenit vicecampioni mondiali, Ioan Ciprian Dăscălescu a prins ultima treaptă a podiumului, în timp ce Arpad Szep a încheiat competiţia pe poziţia a cincea.

Totodată, în clasamentul pe echipe la lupte libere, România a reuşit să se claseze pe locul întâi.

Foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / cosr.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2902 secunde